sanduk
Profimedia
sanduk

Profimedia

Sanduk, Foto: Profimedia

Na poslendji počinak devojčicu je ispratila kolona od nekoliko stotina rođaka, porodičnih prijatelja, nastavnika i školskih drugova iz OŠ "Ivo Andrić" koji su se prvo okupili u dvorištu porodične kuće a potom u crkvi u ovom niškom naselju gde je služeno opelo.

Beli kovčeg sa telom devojčice, koji je prevozilo vozilo crvene boje, nepregledna ožalošćena kolona ispratila je ćutke do lokalnog grblja u ovom niškom naselju gde su se otac Ivan, majka Ana, dede Petar Tihomir, bake Branka i Milena kao i brojni rođaci poslednji put oprostili od Isidore.

Isidorina drugarica Mia, uputila je oproštajne reči u ima školskih drugova…

- Draga naša, jedan trenutak odneo je tvoj, a duboko obeležio živote svih nas. Deliti sa nekim školsku klupu, učionicu, užine, strahove i radosti već petu godinu nije malo. Ostaje praznina u tvom domu, u srcima tvojih roditelja, braće i svih koji smo te voleli. Svi smo siromašniji za jednog velikog i dobrog čoveka u koga si rasla. Bićeš deo naših razgovora, bićeš sa nama na eskurzijama, u učionici, na drugarskoj večeri.. Delićemo sve sa tobom kao da si tu. Čuvaj nas, anđele naš, ulepšaj nebo kao što si ulepšala naše živote - kroz suze, čitala je oproštajno pismo Mia.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je usledio najpotresniji trenutak kada je devojčica pročitala odlomak iz jednog pismenog zadatka koji je pisala Isidora, nakon čega niko više nije mogao da zadrži suze…

- Bila sam mnogo uplašena, odjednom ispred mene se stvorila neka vila i povela me za ruku do jedne kućice. Upitala sam je: "Zašto si me dovela, kako misliš da tu uđem, pogledaj kolicka je?" Vila mi je odgovorila da ću čim se nađem kraj te kućice i ja pretvoriti u vilu - pročitala je Mia deo Isidorinog pismenog zadatka a zatim joj se obratila.

- Draga naša, da li je ovo trenutak kada se pretvaraš u vilu? Putuj prema anđelima i dodji nam bar nekada u san - rekla je Mia kroz suze.

U grob nastradale devojčice, rođaci su stavljali igračke i slatkiše, opraštajući se od nje.

Tragedija se desila u Požarevačkoj ulici, kojom se devojčica vraćala svakog dana iz OŠ "Ivo Andrić" gde je pohađala šesti razred, na svega 100 metara od kuće u kojoj živi.

Odmah posle nesreće policja je uhapsila vozača B.S. (53) iz Leskovca koji se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer nije pravilno parkirao i obezbedio automobil koji je u jednom trenutku krenuo niz nizbrdicu i udario devojčicu.