Saobraćajna nesreća, udes, saobraćajka, sudar
Alo!/Suzana Božinović
Saobraćajna nesreća, udes, saobraćajka, sudar

Alo!/Suzana Božinović

Ilustracija: Alo!/Suzana Božinović

Lazar M. (17), srednjoškolac iz Novog Pazara, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se na putu koji od Golije vodi ka selu Deževa dogodila u subotu oko tri sata ujutru.

Mirković je s još trojicom drugara bio u "mercedesu" kojim su iz sela, posle celonoćnog druženja, krenuli do Novog Pazara da kupe nešto za jelo. Vozač automobila je u blagoj krivini, blizu sela Miščići, izgubio kontrolu nad autom, sleteo s puta i udario u drveni stub.

Udarili u stub

- "Mercedes" je od udarca presekao stub kao nožem, zatim se nekoliko puta prevrnuo i završio u njivi - kaže naš izvor.

Meštanin sela, čija je kuća u blizini mesta nesreće, ispričao je da se najpre čuo strahovit prasak, a kada je istrčao iz kuće, video je da oko slupanog auta na sve strane varniče pokidane žice od struje.

- Lazar je bio na zadnjem sedištu, iza suvozača, na strani vozila koja je udarila u stub. Nažalost, nije mu bilo pomoći. Da je bilo neko slabije vozilo, teško da bi iko od njih preživeo - ispričao je meštanin.

Prevrnuti automobil i juče je stajao na mestu nesreće. Oko njega su bile razbacane lične stvari mladića, a pored se moglo videti i nekoliko plastičnih, dvolitarskih flaša od piva, koje su verovatno ispale iz vozila prilikom prevrtanja.

Vozač u pritvoru

Po onome što se juče pričalo u selu, mladići su bili na proslavi i druženju u selu i onda im se javila ideja da odu do Novog Pazara da se provozaju i nešto prezalogaje.

- Vlasnik "mercedesa" bio je protiv te ideje, rekao je da je popio i nije želeo da vozi, ali se onda, navodno, javio njihov drugar P. P., koji je rekao da nije pijan i da može da vozi. Seli su u kola, krenuli i ubrzo izleteli s puta - kaže naš izvor.

Kako nezvanično saznajemo, P. P., koji je upravljao "mercedesom", bio je pod dejstvom alkohola.

- Njemu je juče određen pritvor, a alko-test je pokazao da je vozio drugove sa 1,59 promila alkohola u krvi - kaže naš izvor.

Pročitajte još:

Kako saznajemo od meštana, nastradali Lazar M. pohađao je srednju veterinarsku školu u Kraljevu.

- S roditeljima, bratom i sestrom živeo je u Novom Pazaru, a školovao se u Kraljevu. On je svake subote dolazio u selo Deževa, u kom ima mnogo familije i drugova - kaže meštanin.

Slična saobraćajka - Filip poginuo pre dva meseca

Ovo je u poslednjih nekoliko godina treća strahovita tragedija koja je potresla novopazarski kraj. Pre dva meseca, na putu od Sopoćana prema Novom Pazaru, poginuo je srednjoškolac Filip Ćirković (18), kada je džip "tojota" u kom je bio s troje drugara sleteo s puta i udario u drvo. Nesrećni Filip se kobnog dana vraćao s liturgije iz manastira.