Hitna pomoć
J.I.
Hitna pomoć

J.I.

Hitna pomoć, Foto: J.I.

Mladić je preminuo 1. februara od posledica upale pluća, a uzrok fatalnog ishoda izaziva različite sumnje, jer je u prokupačku bolnicu dovezen sa temperaturom tela od svega 24 stepena!

Pročitajte još:

Roditelji su posetili sina četiri dana pre nego što je umro i nisu primetili da je teško bolestan. Stvari su se naglo iskomplikovale i sada im ostaje samo da čekaju šta će reći toksikološki nalazi obdukcije, za koje je potrebno dva meseca.

- Pozvao sam Dom u Blacu 31. januara oko 9 časova ujutru da se raspitam kako nam je dete. Redovno smo ga posećivali i brinuli o njemu koliko smo mogli u takvim okolnostima. Rekli su nam tada da je nešto bolestan i da će nam javiti uskoro šta se dešava. Ponovo sam pozvao oko 11 časova i tada sam saznao da nam je dete prebačeno za Prokuplje. Odmah sam se sa suprugom uputio tamo - kaže otac Žarko.

Preporučujemo i ovo:

Prema njegovim rečima, S. Đ. je bio živ kada su stigli, ali potpuno hladan.

- Bio je pokriven sa nekoliko ćebadi i u krevetu pored njega bile su plastične flaše napunjene toplom vodom, ali lekari nisu mogli da ga ugreju. Imao je simptome kao neko ko je celu noć proveo napolju, a naš sin je bio gotovo nepokretan. Kretao se samo uz tuđu pomoć, tako da to nije imalo logike. Nije mogao sam da napusti postelju - priča otac.

On objašnjava da je prostorija u kojoj su poslednji put boravili tokom posete bila topla, ali da ne zna kako je po sobama.

- Ne verujem da su ih pustili da se smrzavaju - zbunjen je Žarko, kome je patolog neznanično rekao da mu je sin umro od upale pluća.

U ovoj ustanovi za smeštaj odraslih osoba sa najtežim oblicima ometenosti nailazimo na zid ćutanja.

Direktor doma Srđan Aničić ne želi da spekuliše o razlozima smrti dok ne budu gotovi rezutati obducije, a u prokupačkoj bolnici, gde je preminuo mladić, ističu da je dovezen u stanju velike hipotermije i besvesti.

- Pored veoma niske telesne temperature, on je imao vidljive modrice po rukama i nogama, verovatno usled vezivanja. Uprkos pokušajima utopljavanja i pružanju svih mogućih vidova pomoći, stanje njegove svesti je opadalo i pacijent je preminuo sutradan - ističe za dr Snježana Arsić, direktorka prokupačke bolnice.