Đorđe Subotić
Facebook printscreen
Đorđe Subotić

Facebook printscreen

Đorđe Subotić, Foto: Facebook printscreen

Pridržavajući se za ogradu, nesrećni čovek nekako se domogao stolice, a onda ne krijući suze, naglas je počeo da nariče.

Pročitajte još:

- Niko da mi javi šta se tačno desilo. Celu noć nema dece, da dođu kući, pa sam njihov nestanak ujutru prijavio policiji. Kažu mi da se ne sekiram, da ništa nije sigurno - priča on.

Kako kaže, sin i sestrić su kobne noći iz kuće izašli u 21.30 i do ponoći se nisu vratili. Telefoni su im bili nedopstupni, pa je zabrinuti Dragoljub otišao u policiju i prijavio njihov nestanak.

- Tek u petak kasno popodne, nakon identifikacije svih žrtava iz "dačije" stigla mi je potvrda da mi je sestrić stradao, a sin teško povređen - rekao je on.

Sa svojim sinom, koga je majka ostavila sa pet godina i preudala se, Dragoljub je odgajao i sestrino dete Đorđa. Njegova majka Aleksandra živi i radi u Švajcarskoj, a brigu o sinu poverila je rođenom bratu. On je, kako se saznaje, završio školovanje, zaposlio se i svaki dinar delio sa ujakom i bratom.

Žrtve masakra u Jabukovcu umrle JEZIVOM SMRĆU! "Raja nije baš bio omiljen u selu..." Isplivali stravični detalji tragedije!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 19:59 Četiri žrtve masakra u selu Jabukovac, čija su tela pronađena danas oko 14 sati u dvorištu porodice Kazimirović, ubijena su hicima iz vatrenog oružja.

Komšiluk o Dragoljubu i deci ima samo reči hvale.

- Ni Stefan, ni Đorđe nisu bili bahati. Deca kao i svaka druga. Niko ne zna gde su se oni preksinoć zaputili i kako se i šta dogodilo - priča komšinica.

Stefanova majka Snežana je stigla iz Svilajnca. U dvorište kuće ušla je plačući, a potom se uputila za Beograd.

U "dačiji" u koju se zakucao BMW sa 170 kilometara na sat, bio je i Đorđe Belušević (22), Stefanov i Subotićev komšija, sa kojim su se družili. I on je, kao vozač Aleksandar Savatić, nastradao na licu mesta... Na licu mesta poginula je i studentkinja Katarina Ivanković (20), koja se nalazila u BMW-u. Vozač BMW-a Nikola M. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje, dok su ostali putnici iz tog automobila teško povređeni i nalaze se u bolnici.

Katarina Ivanković

facebook.com

Katarina Ivanković, Foto: facebook.com

Do stravične saobraćajne nesreće oko sat posle ponoći došlo je kada se u "dačiju", koja se kretala iz pravca Bogovađe i uključivala na Ibarsku magistralu kod Županjca, zakucao BMW.

Kako pričaju svedoci jezivog udesa, BMW se kretao strahovitom brzinom, zakucao se u "dačiju", a koliko je jak udarac bio jasno svedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara nakon čega je završio u livadi.

Čak sedam ekipa vatrogasaca seklo je vozila kako bi iz njih izvadili žrtve i povređene.

Provod pre udesa

Poznato je i da su vozač i putnici iz BMW-a pre nesreće bili u kafani u Čibutkovcu, nedaleko od mesta nesreće. Posle provoda, petoro mladića je selo u BWM Stefana Matovića. Međutim, za volan nije seo Matović, već njegov drug iz Velikih Crljena Nikola M. Krenuli su, verovatno, da prijatelje razvezu kućama. Dok je Nikola M. vozio ka Županjcu, taksista Savatić, u čijem vozilu su bila trojica mladića, iz pravca Bogovađe i uključivao se na Ibarsku magistralu u tom mestu.

Đorđe Belušević

Facebook printscreen

Đorđe Belušević, Foto: Facebook printscreen

Taksista je, svedoči snimak nesreće koju je ovekovečila sigurnosna kamera prodavnice, desetak metara od raskrsnice, stao je na znak "stop" i propustio jedno vozilo, koje se kretalo kao Beogradu. Snimak pokazuje da je stajao još nekoliko sekundi, a zatim je skrenuo ulevo, takođe u smeru ka prestonici. Čim je ušao u traku, automobil još nije dobio ni ubrzanje, na snimku se vidi munjevit udarac i eksplozija.

Sahrana mladih Veljevaca biće obavljena najverovatnije u ponedeljak.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista