Jelena Marjanović
Facebook
Jelena Marjanović

Facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

 Dragoje Milinković, biznismen iz Priboja ubio je pevačicu Granda Jelenu Krsmanović Marjanović, ali po nalogu njene svekrve Zorice Marjanović. Ovo piše u anonimnom pismu koje je stiglo u Viši sud u Beogradu, pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću, kome se sudi zbog optužbi da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović!

"Dragoja M. poznajem iz Švajcarske, gde smo 1998. ubili jednog čoveka. Pre tri godine došao je kod mene u Novi Sad i uz viski mi je priznao da je za pare ubio i Jelenu Marjanović u Borči, po nalogu njene svekrve, vračare Zorice Marjanović.

Ovo je pismo koje je stiglo u sud

Alo!

Ovo je pismo koje je stiglo u sud, Foto: Alo!

Dragoja M. ubio je Jelenu Marjanović pre tri i po godine u Borči. Priznao mi je to nekoliko meseci posle zločina, dok smo uz viski sedeli u mom stanu u Novom Sadu. Kazao mi je da je Jelenu ubio za pare, po nalogu njene svekrve, vračare Zorice Marjanović!

Ispričao mi je i da je Zorica patološki mrzela svoju snaju i da je Jelena ubijena kako bi se Marjanovići dočepali njenog porodičnog nasledstva."

Pročitajte još:

 

Ovo, između ostalog, stoji u pismu anonimnog pošiljaoca, koje je 22. oktobra stiglo u Viši sud u Beogradu, gde je juče počelo suđenje Jeleninom mužu Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo.

Drago Čekić

Pošiljalac je do detalja opisao njegovo poznanstvo sa Dragojem, kao i sve okolnosti pod kojima je pevačica ubijena na nasipu u Borči 2. aprila 2016.

Dragoje je tačno znao gde će pevačica trčati i sačekao ju je kod nasipa, po Zoričinim instrukcijama!

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke

Vladimir Marković,Alo

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke , Foto: Vladimir Marković,Alo

 

- Ubio sam čoveka 1998. u Švajcarskoj, a u tome mi je, kao vozač, pomogao Dragoje, koji je poznat po nadimku Drago Čekić. Ja sam tada bio osuđen na 13 godina zatvora, a Dragoje se izvukao. Posle sam ga opet sreo u zatvoru u Cirihu, 2006. i 2007. godine, gde je on došao zbog nekog drugog dela. Mnogo godina kasnije, ja sam se doselio u Novi Sad, kod ujaka, gde me je 2016. posetio Dragoje - navodi se u pismu, koje ukupno ima pet strana.

Prema rečima autora ovog pisma, Dragoje mu je ispričao da je 2012. došao u Srbiju, u Priboj, kako bi izbegao još jednu zatvorsku kaznu u Švajcarskoj.

- Rekao mi je da se 2015. preselio u Beograd, gde je otvorio turističku agenciju, ali mu je loše išlo, pa je išao kod neke navodno najbolje vračare, koja mu je pomagala da se reši neprijatelja. Priznao mi je da je tako, uz pomoć te vračare, otrovao jednog čoveka iz Kraljeva. Pošto je zapadao u sve veće finansijske probleme, vračara mu je 2016. ponudila veliki novac da ubije i njenu snaju. Uradio je to. Ubio je tu ženu - stoji u pismu.

Prenosimo detalje iz pisma, u kom su navedeni motivi ubistva pevačice: 

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Više javno tužilaštvo, Zorica Marjanović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

"... Zorica Marjanović je gajila zle emocije prema snaji. Jelena je godinama trpela torturu u kući Marjanovića, a svekrva joj je vradžbinama poslala najmilije u smrt. Prvo Jelenin otac, pa stric, na kraju i njena majka. Motiv Jeleninog ubistva je imovinska dobit. Sva nasleđena imovina Jelene Marjanović slila bi se u kuću Marjanovića. Kada je Jelena postala popularna, stvorili su se uslovi da se ona izvuče iz pakla familije Marjanović. Odrekla se nasledstva svog oca i time izazvala bes u kući Marjanovića. Oni su smatrali da im se ona na taj način osvetila, jer je shvatila šta joj oni rade i šta im je cilj. Marjanovići su bili besni zbog velike vrednosti nekretnine koju su Jeleninim odricanjem izgubili. Zorica je zato ponudila Dragoju da za novac ubije pevačicu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. U međuvremenu, Zorica je ubeđivala snaju da se udebljala i da mora da trči kako bi smršala. Uticala je i na svog sina Zorana da to govori Jeleni. Skovali su plan ubistva, pa su kobnog dana Zoran, Jelena i Jana otišli na nasip. Dragoje je tačno znao gde će pevačica trčati i sačekao ju je kod nasipa, po Zoričinim instrukcijama. Nasmrt ju je pretukao tako što je zamišljao da ubija jednu devojku koju je mrzeo, jer ga je ostavila. Iskalio je sav svoj bes i mržnju na Jeleni, zamišljajući tu devojku. Kad ju je ubio i bacio u kanal, presvukao se, na kanalu se umio i oprao ruke, pa je stavio stvari u torbu i za dva sata stigao peške do stana u opštini Stari grad, gde se otarasio torbe sa garderobom. Istog dana napravio je selfi sliku sa hrpom novca na stolu i objavio je javno na Fejsbuku. Na slici se videlo njegovo loše psihičko stanje. Neobrijan i neuredan, ličio je na zombija. Zorica Marjanović iz tog razloga nikada nije išla na grob svojoj snaji."

Autor pisma je na kraju napisao i da ima sestru, koja živi u Švajcarskoj. Pošto je ona nedavno bila u Novom Sadu na odmoru, zamolio ju je da ovo pismo pošalje sudu kad se vrati u Švajcarsku. Na koverti pisma stoji da je poslato 18. oktobra iz Ciriha, a u sud je stiglo četiri dana kasnije.

 

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu

 

 

 

Komentari (5)

dragoljub m.v.p.

05.11.2019 23:15

. Ali je prvo trebala da sebi vraca koliko joj valja plan.

Milibrot

06.11.2019 00:17

Obrni, okrenu, cela porodica je za sve to znala, što znači da su svi na posredan ili neposredan način umešani

Dobi

06.11.2019 00:57

Kladim se da taj Dragoje Milinkovic uopste ne postoji, izmisljen lik kako bi se sudjenje oduzilo i narucilac ubistva nikad ne bude pronadjen.

Tomy

06.11.2019 07:55

UBISTVO JELENE MARJANOVIC Ovo je sramota da se ovo jednostavno ubistvo ovako razvlaci,osudite na dozivotnu robiju Zorana Marjanovica ,njegovu majku i oca i tuje kraj jer ubistvo je na svaki nacin od njih pocinjeno .Ostavite devojku da se ne prevrce njena dusa po nebesima nego da nadje svoj mir i pociva u miru,ovo je sramota,.............

mira

06.11.2019 09:04

Naivno. Pokojna pevacica uopste nije bila bogata. U ovom slucaju, majka Zorana Marjanovica ne zeli da joj sin ide na dozivotnu robiju,ili je jos neko upleten u porodicnu zaveru i ubistvo, od strane Marjanovica. Sektasi su to, imajte u vidu. Hvala.