Radionica u kojoj se dogodila tragedija
Alo!
Radionica u kojoj se dogodila tragedija

Alo!

Radionica u kojoj se dogodila tragedija, Foto: Alo!

Tragedija se dogodila 10. juna ujutru u Dragišinoj auto-mehaničarskoj radionici, dok su drugovi varili automobil.

Zbog neispravnog strujnog kabla, na koji je bila priključena sijalica, došlo je do kratkog spoja, a onda i do strujnog udara.

Prvo je nastradao Dragiša, a Selimir je poginuo kad je pokušao da mu pomogne. Tela su otkrivena tek uveče, kad je Dragišin drug došao u radionicu da ga potraži, zabrinut što mu se celog dana nije javljao na telefon.

Selimir Radosavljević danas sahranjen

V.M.

Selimir Radosavljević danas sahranjen, Foto: V.M.

Rodbina oterala novinare

U dvorištu pokojnog Dragiše zatekli smo članove familije, koji su spremali sahranu. Odmah se usprotivili fotografisanju radionice. - Ovo je privatni posed! Novinari kod nas nemaju pristup. Možete da slikate samo iza kapije - poručili su rođaci.

Na uviđaju je utvrđeno da je smrt nastupila usled strujnog udara. Obdukcija nije naložena, jer je reč o zadesnoj smrti.

Tela su preuzeli rođaci, koji su odmah organizovali sahranu.


Meštani kažu da ni Dragiša, ni Selimir nemaju porodicu, jer se nisu ženili.

 

- Dragiša i Selimir imali su ranije saobraćajku, ali su obojica izbegla smrt. I ovog puta su se zajedno našli u opasnosti, ali su, nažalost, nastradali gotovo istovremeno. Dragiša je bio izuzetno dobar. Nema tog čoveka u Srednjevu kome on na neki način nije pomogao! Selimir je bio nalik Dragiši. Družili su se celog života zbog sličnog karaktera. Sudbina je izgleda htela da zajedno odu u smrt. Šteta što su poginuli na tako jeziv način. Naše selo ne pamti ovakvu tragediju - rekao nam je vidno potresen Jezdimir Veljković.

Komšije u šoku zbog pogibje dva najbolja druga

V.M.

Komšije u šoku zbog pogibje dva najbolja druga, Foto: V.M.

Prema pričama Olivera Vujčića, radi se o vrednim i dobrim ljudima.

Radionica tempirana bomba

U Dragišinoj radionici je bilo dosta benzina, ali je stradao samo automobil koji su drugovi varili. - Prava je sreća da nije izbio požar i da radionica nije uništena do temelja. Šteta u radionici je mogla da bude totalna. U Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu neće biti nikakvih prijava, jer se radi o zadesnoj smrti - navodi naš izvor iz istrage.

- Dragiša je nekada radio kao varilac u „Petom metalcu”, a Selimir je bio poljoprivrednik. Selimir nema ni kučeta, ni mačeta, dok Dragiša ima brata po majci u Beogradu - kaže Oliver Vujčić.

Dragišini poznanici tvrde da je do strujnog udara došlo zbog toga što je kabl na koji je bila priključena sijalica bio vlažan.

- Struja je prvo udarila Dragišu. Njegov drug je instiktivno pokušao da mu pomogne. Dok se Dragiša grčio od udara, on ga je najverovatnije uhvatio za rame i tako je uspostavio strujno kolo, pa je struja i njega usmrtila.

Selimir je sahranjen juče, dok će Dragiša danas biti ispraćen na večni počinak.

Komentari (1)

smile

12.06.2018 10:19

drugovi? hm hm