Mesto zločina
S.Ilić
Mesto zločina

S.Ilić

Mesto zločina, Foto: S.Ilić

Dragana Ališanović (52) iz Niša pronađena je u petak mrtva u svojoj porodičnoj kući u Ovčepoljskoj ulici u niškom naselju Beograd mala. Prema prvim nalazima uviđaja sumnja se da je reč o zločinu. Tragovi sa lica mesta ukazuju na to da je Dragana ubijena, a potom njeno telo umotano u tepih i sakriveno u podrumu.

U međuvremenu, policiji u Nišu je prijavljen njen nestanak. Međutim, već sutradan policiji je prijavljeno da je u selu Čokot kod Niša pronađeno telo Radoslava Nezirovića (62) iz Balajnca. U prvom trenutku posumnjalo se da je reč o samoubistvu vešanjem. Policija je saznala da je Nezirović živeo u vanbračnoj zajednici sa Draganom u Ovčepoljskoj ulici, pa su ova dva slučaja dovedena u vezu.

Policija

Alo!

Policija, Foto: Alo!

- Zvanično nema potvrde o ubistvu i samoubistvu. Činjenica je da je D. A. ubijena pa je tužilac naredio pokretanje istrage, obdukciju tela i proveru bioloških tragova da bi se potvrdio identitet ubice, a onda može da se potvrdi ili demantuje povezanost ova dva slučaja - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nezvanično se saznaje da je Nezirović stari znanac istražnih organa. On je sredinom 2009. godine uhapšen pod sumnjom da je ubio svoju suprugu. Proveo je više meseci u pritvoru dok je istragom i na sudu dokazano da je on počinio taj zločin, pa je osuđen na 14 godina zatvora. Kompletnu kaznu je izdržao u zatvoru odakle je izašao oktobra prošle godine.

U međuvremenu je upoznao Draganu i počeo s njom da živi u vanbračnoj zajednici. Motiv ubistva Dragane je trenutno nepoznat ali se nameće sumnja da iza zločina stoji Nezirović. Istraga je u toku, pa se očekuje da se rasvetli da li je reč o nasilju u porodici koje je eskaliralo u ubistvo ili je posredi koristoljublje, kao i zašto je posle toga osumnjičeni izvršio samoubistvo.