Andrija Drašković u sudu
Alo!/Ognjen Radošević
Andrija Drašković u sudu

Alo!/Ognjen Radošević

Andrija Drašković u sudu, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Draškoviću je pomoć najpre ukazana na Kopaoniku a zatim je prebačen do Novog Pazara gde je smešten na Internom bloku, na Odeljenju intezivne nege.

Pročitajte još:

- Pacijent je pod lekarskim nadzorom, medicinski je zbrinut. Njegovi zdravstveni parametri u jednom trenutku bili su veoma zabrinjavajući. Biće obavljene još neke analize i pretrage, kazao je za ALO! izvor iz novopazarske bolnice.

Drašković je, kako saznajemo, tokom vikenda sa prijateljima bio na Kopaoniku. Tokom skijanja i druženja osetio je jak bol u grudima. Požalio se prijateljima a zatim je prebačen kod lekara a zatim do Novog Pazara.

Preporučujemo i ovo:

- Još uvek nismo sigurni da li ga smemo prebaciti do neke tercijalne ustanove jer postoji mogućnost da mu putovanje ne bi prijalo. Najbolje bi bilo da ostane kod nas još neko vreme, dok mu se zdravstveno stanje ne stabilizuje, kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Veće Suda u Bariju u januaru je oslobodilo crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić i srpskog državljanina Andriju Draškovića svih optužbi za šverc duvana. Na istoj sednici, Veće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastarelosti postupka.

- Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog dela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje" – kaže se u izreci presude krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsednica veća Flora Kistuli.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan "duvanska afera" koji je dugo potresao crnogorsku i međunarodnu javnost.