Milena Radulović i Mika Aleksić
Alo.rs/ATA Images
Milena Radulović i Mika Aleksić, Foto: Alo.rs/ATA Images

Neprihvatljivo je da se dokazi prvo iznose u medijima i interpretiraju kako kome odgovara, a onda u tužilaštvu i sudu.

Ovo je u četvrtak novinarima rekao advokat Zoran Jakovljević, branilac osumnjičenog reditelja Miroslava Mike Aleksića, pošto je ranije napustio saslušanje glumice Ive Ilinčić u tužilaštvu.

- Ne želim tako da radim, ali ako se nastavi medijska hajka i linč mog klijenta, biću prinuđen da dostavim neke materijale, pa da vidimo da li se neko smeje tako srećno, a da je prethodno zlostavljan. Stvoreni su nenormalni uslovi za objektivno odlučivanje. Nenormalan je pritisak javnosti i nastala je potpuna kolektivna histerija. Pitam se čemu onda suđenje, hajde da rastrgnemo čoveka i sve odmah završimo - rekao je advokat.

Jakovljević kaže da je Aleksiću potpuno pogažena pretpostavka nevinosti:

- Kako se niko od tih velikih, moralnih sudija nije zapitao o nelogičnostima, kako neko ko preživi strašnu traumu kakva je silovanje i pored toga nastavlja da ide u taj studio glume. Ne beži, ne sklanja se od te vrlo problematične situacije, a onda se nekoliko godina posle seti da zatraži pravnu zaštitu - zaključio je Jakovljević.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (4)

Nada

22.01.2021 10:36

Dobro si rekao " hajde da rastrgnemo coveka" - mislis li ti da je taj seksualni manijak bolje zasluzio? Advokat radi ono sto mu zrtva kaze i to za debelu lovu ali se ja nadam da ce pravda biti zadovoljena kao i zrtve - ovome nije mesto u nasem drustvu !

Cjena slave

23.01.2021 21:51

@Nada - Nije lako postati poznat i izaci iz anonime ako vec nisi stekao slavu svojom glumom a neko ti je obecao, onda postoji drugi nacin, nego kada krece pisanje knjige?

zoke

22.01.2021 10:41

...protiv svih nasilja smo svi i treba takvima stati na put...no ovde zaista mnogima nije jasno nista...izjava adokata,hmm...ima jedna druga strana,gluma je gluma i negde treba postati glumac,posle tolikih godina prijaviti ovakvo delo?

Lola

22.01.2021 10:45

A sto je sramna, ne rayumem stvarno????