Dragoslav - Miša Ognjanović
Rajko Ristić/Alo!
luka bojović

Privatna arhiva

luka bojović , Foto: Privatna arhiva

Grob ubijenog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (56) pre nego što je on sahranjen na Novom groblju u Beogradu, detaljno su pregledali policijski eksperti jer je postojao ozbijan rizik da će neko tamo postaviti eksploziv!

- Nije tajna da iza Ognjanovićeve likvidacije stoji jedan veoma moćan kriminalni klan, koji ne bi prezao ni od takvog napada. Postojale su indicije da će neko malo pre sahrane postaviti ekskloziv u raku, a onda bi mogao da ga aktivira nakon sahrane ili što bi bilo još tragičnije, da se eksplozija desi baš u vreme dok se sanduk spušta u grob, kad su svi najbliži prijatelji i rođaci oko rake. To bi bio pokolj - objašnjava izvor, a prenose mediji.

Zbog toga su, kaže on, Kontradiverzione ekipe MUP-a detaljno su pregledale Mišinu raku, ali i okolna grobna mesta.

- Nakon toga, obezbeđenje sahrane je organizovano na najvišem nivou. Na samom groblju su bili inspektori u civilu i unifomisani policajci, dok su specijalci nadgledali teren sa okolnih zgrada - kaže taj izvor.

Nikola Bojović

Alo!/Rajko Ristić

Nikola Bojović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Podsetimo, ubijeni advokat Ognjanović, godinama je zastupao Luku Bojovića (45) , a dojava o bombi dogodila se i na pomenu Nikoli Bojoviću (39), koji je ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda.

Pre početka pomena povodom pete godišnjice smrti, rođenom Lukinom bratu, takođe je stigla dojava o bombi. Pre nego što su stigli porodica i prijatelji grobno mesto i okolinu pretražila je policija zbog dojave da je kod nadgrobnog spomenika Bojoviću postavljena bomba.

Kako su mediji tada preneli, u subotu ujutru uprava groblja pozvala je policiju i prijavila da postoji sumnja da je u okolini spomenika Bojoviću postavljen eksploziv, ali se još nije saznalo da li im je to dojavljeno telefonom ili na neki drugi način.

- Na lice mesta odmah je upućena kontradiverziona ekipa MUP koja je pretražila teren. Policajci su detaljno pregledali okolinu, korišćeni su i psi tragači, ali ništa nije pronađeno. Srećom, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da nema mesta panici. Nakon toga uprava groblja je obaveštena da nema nikakve pretnje po ljude i pomen je obeležen bez ikakvih incidenata - rekao je tada dobro obavešteni izvor.

 

 

 

 

Komentari (5)

Zrpa

03.08.2018 12:49

Ha,ha, sad i najgluplji huligan zeza sa dojavama. A stvari se odvijaju potpuno drugacije. Naivno je to ocekivati na groblju. Na drugom mestu u drugo vreme ce biti sledeci. To svi znaju. Prvo da se slegne prasina.

lazes

03.08.2018 12:54

Da drama, sa placem i kukanjem za 20 evrica.

Gile

03.08.2018 13:06

Koje gluposti ,ubistvo nema veze sa Lukom Bojevicem.

м

03.08.2018 16:48

Е, да су обезбеђење подигли на виши ниво на време!

Machkica

03.08.2018 17:30

Sta se napravi od casne porodice Bojovic majko mila. Neka je neduznom Nikoli laka crna zemlja a Luka neka se pazi od podrepnih muvetina. Majci jadnoj neka andjeli cuvari pomognu kao i Mariji i ostaloj porodici i prijateljima.