Novi Pazar
privatna arhiva
Novi Pazar

privatna arhiva

Zapaljen BMW Srđana Jolovića, vlasnika kluba „Tabu“ u Novom Pazaru, Foto: privatna arhiva

Napad se dogodio 25. septembra, pola sata posle ponoći, u Ulici Stane Bačanin u centru Novog Pazara. Požar je zahvatio i deo kuće, a policija je tog dana privela nekoliko osumnjičenih na informativni razgovor. Kako je preneo portal „Saznajmo“, jedan od osumnjičenih bio je i Imran Zoranić, sin Kasima Zoranića, visokog funkcionera SDPS-a. On je saslušan u policiji i pred zamenikom tužioca Muhedinom Dedićem, a trebalo je da bude podvrgnut ispitivanju na poligrafu zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Novi Pazar

privatna arhiva

Vatra potpuno uništila automobil, koji je bio parkiran ispred Jolovićevog kluba, Foto: privatna arhiva

- Motiv Zoranića da izvrši napad mogao bi biti osveta Joloviću. Zoranić sumnja da je Jolović prošle godine dostavio srpskim medijima snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi kako on brutalno napada mladića i ubada ga više puta nožem u grudi, stomak i leđa - preneo je tada portal „Saznajemo“, pozivajući se na policijske izvore.

Kurti ih je zvao da se fotografišu, a oni mu rekli - NE! Uvreda neslućenih razmera! Sve zbog jednog obeležja!

AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:37 Užas! Priština, Foto: Tanjug Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

Srđan Jolović u izjavi za „Alo!“ kaže da tužilaštvo pokušava da zataška ovaj slučaj i da ga gurne što dalje od očiju medija i javnosti.

-Zoranić je bio priveden, ali je posle pet-šest sati provedenih u policiji pušten. Nisam ja obelodanio sporni snimak, na kojem se vidi kako Zoranić ubada mladića! "Sandžak pres" je objavio "da Zoranić sumnja da sam ja dao snimak", ali to nije tačno. Policija je preuzela taj snimak, ali je slučaj zataškan - tvrdi Jolović i navodi da je prava sreća što je bio budan kada je bačen "Molotovljev koktel" i što su vatrogasci odmah došli i ugasili vatru. 

Novi Pazar

privatna arhiva

Jolović navodi da je prava sreća što je bio budan kada je bačen "Molotovljev koktel" i što su vatrogasci odmah došli da ugase vatru, Foto: privatna arhiva

- Bio sam na terasi i čuo sam da je nešto puklo pre nego što se BMW zapalio. Automobil je potpuno uništen, dok je kuća, srećom, samo malo zahvaćena. Da smo spavali, ko zna šta bi se desilo. Ovo je bio napad na moju imovinu i porodicu. Napadač je verovatno hteo da zaplaši Srbe, pokazujući im šta sve može da im se desi. Većina ljudi je zgrožena, ali ima i onih koji navijaju i podržavaju piromana. Samo je jedan lokalni portal objavio šta se dogodilo. Mislim da će se pritisci te političko-kriminalne organizacije, koja je pod plaštom jedne lokalne partije, nastaviti. Ipak, iskreno se nadam da će policija rešiti slučaj i uhapsiti napadača - kaže Jolović i poručuje da će pravdu isterati do kraja jer se nikome nije zamerio. 

Pročitaje još:

 

Novi Pazar

privatna arhiva

Na snimku se vidi kako napadač prilazi Jolovićevom BMW-u , Foto: privatna arhiva

 

Bombaš zapalio samog sebe, bežao kao u živa buktinja!

Kamere kluba „Tabu“ snimile su napadača kako prilazi Jolovićevom džipu. Jolović je taj snimak dostavio policiji i nada se da će im poslužiti da slučaj rasvetle do kraja.

- Na snimku se ne vidi glava bombaša, ali je uočljiv njegov karakterističan hod. Dok je polivao automobil i palio ga, plamen je zahvatio i njega! Jasno se vidi kako se pretvorio u živu buktinju i kako beži sa mesta zločina - kaže Jolović.

 BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare