Aleksandar Knežević Knele
Youtube/Printscreen
Aleksandar Knežević Knele

Youtube/Printscreen

Aleksandar Knežević Knele, Foto: Youtube/Printscreen

U čuvenom apartmanu 331 hotela “Hajat” u Novom Beogradu, 28. oktobra 1992. godine, ubijen je dvadesetjednogodišnjak iz naselja Braće Jerković, Aleksandar Knežević Knele.

Telo momka koji je ostao upamćen po imidžu čiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata nađeno je sledećeg dana. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“.

U “Freski”, omiljenom Kneletovom kafiću, pošto se čulo za ubistvo, nije bilo muzike. Velika grupa mladića, koji su izgledom oponašali Kneleta, odbijala je svaki razgovor. Tih dana, novine su se čitale od zadnjih stranica.

Knele

Printscreen

Knele, Foto: Printscreen

Ako možda i nije bio prvi u nizu, generacije samo Beogradu svojstvenih desperadosa, onih koji su hteli sve, i to odmah, Knele je ubrzo zauzeo vodeće mesto. Svojim izgledom i načinom života iskazao je najdublje želje velikog dela svojih vršnjaka. Njegov otac svedoči da ga je više puta upozoravao na opasnosti.

Knele mu je odgovarao: “Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik. Pusti me, ovo je moj život”.

Aleksandar Knežević je rođen 27. aprila 1971. godine , ubijen 28. oktobra 1992 u apartmanu hotela Hajat, a ostaće upamćen kao idol mladih koji su želeli sve i odmah, tvorac čuvene “dizel” generacije žestokih momaka, i nekih novih klinaca koji i danas šetaju Beogradom.

 

Za razliku od ostalih velikana tog doba čiji su grobovi odavno zapušteni, Kneletov grob je uvek okićen svežim cvećem i svećama koje neprekidno gore.

Kneletov otac Dušan Buca Knežević često je, tokom pune 22 godine, govorio da želi da sazna istinu o smrti svog sina. Međutim, za skoro pune dve decenije istraga o smrti Aleksandra Kneževića gotovo da nije odmakla dalje od početka!

 

Komentari (7)

Gile

04.07.2018 15:27

"Bolje da živim jedan dan kao čovek nego čitav vek kao bednik" Nije mi jasno šta to toliko lepo može da se proživi za taj jedan dan?!

Stil

04.07.2018 16:30

Bas se naziveo.Krilatica pokojnog Dzems Dina "Zivi brzo,umri mlad i budi lep les", ocigledno je decenijama dobijala na snazi.Glupani,kao da imaju rezervne zivote,pa jedan manje nije vazno.

Čiča Gliša

04.07.2018 17:30

Ne znam zašto se o ubicama i kriminalcima piše posle 20 godina? Ali nema veze, najbitnije je kad se pacovi tamane, da ne strada neko nevin. A kad se oni tamane, ja to uvek proslavim, i zviznem najmanje jedan dupli konjak.

miki subotica

04.07.2018 19:56

prave od njega legendu a bio secikesa. otimao ljudima aute. pa daleko je i dogurao

B.jerkovic

04.07.2018 21:31

Bog da mu dusu prosti..Knele bio si velik toliko da se i dalje o tebi pise to jest legende neumiru brate moj..buci i majci i malom Marku nije bilo svejedno ali ni drugovima iz kraja..B.Jerkovic je bio Kneletov i ostace..a vi koji ga niste znali bolje nepisite a ako vec pisete ustanite kada progovorite njegovo ime..uvek si sa nama knele..

Saja jerkovic

04.07.2018 21:48

Veliki pozdrav ocu Buci bratu Marku i majci maravno..bio je ostace legenda..niski poklon za KNELETA RESPEKT ZA PORODICU..

Ivana

04.07.2018 22:04

Jedan je Knele! ???