Slaviša Karabašević
facebook.com
Slaviša Karabašević

facebook.com

Slaviša Karabašević, Foto: facebook.com

Hapšenje Slaviše Karabaševića (49) u Sevastopolju zbog ubistva u Požarevcu 2002, šokiralo je mnoge u tom gradu na Krimu, jer se Srbin proslavio kao vlasnik restorana, a svoje poznanike je ubedio da ga srpsko pravosuđe progoni kao patriotu koji je branio Kosovo i Krajinu! Niko od njegovih gostiju i poznanika nije znao da se on nalazio na Interpolovoj poternici i da je osuđen na devet godina zatvora.

Sud u Sevastopolju je Slaviši u utorak odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana, a u sredu su ruske vlasti obavestile naš konzulat u Moskvi. Očekuje se da će on najkasnije do sredine decembra biti prebačen u Srbiju.

PROČITAJ JOŠ:

Kako saznajemo, Karabašević ne samo da se svih ovih godina nije skrivao, već je voleo publicitet i rado se slikao za medije u Sevastopolju, koji su ga veličali kao vrhunskog ugostitelja. Zbog toga su listovi na Krimu dali veliki publicitet njegovom hapšenju.

Ruski mediji pišu da je Karabašević rođen na Kosovu i da je učestvovao u ratu devedesetih. Interesantno je da se sada preko društvenih mreža javljaju njegovi poznanici i traže da se Srbin oslobodi i da ga vlasti ne izruče Srbiji. Tako predstavnik organizacije "Sevastopoljska alternativa" Viktor Kiseljov moli da se Karabaševiću da politički azil. Iako je sud naveo da je on ubio čoveka u Srbiji, njegovi prijatelji govore da će da mu sude jer je "ratovao protiv kosovskih separatista". Tu priču je medijima potvrdila i Karabaševićeva sadašnja žena.

Slaviša Karabašević

Facebook printscreen

Slaviša Karabašević, Foto: Facebook printscreen

Slaviša je u Sevastopolju bio vlasnik restorana "Le Slaviš" u centru grada, a navodno je kod njega često dolazio bivši gubernator Sevastopolja. U Dnjepar u Ukrajinu je stigao 2007. kod svoje druge žene, a kasnije se prebacio u Sevastopolj.

Slaviša Karabašević (49) iz Požarevca uhapšen je 5. avgusta po poternici Interpola, zbog ubistva i prevare koje je počinio pre 17 godina. On je pred Višim sudom u Požarevcu, u januaru 2018. godine, osuđen u odsustvu na devet godina zatvora jer je u julu 2002. ubio nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Reč je o jedinstvenoj kazni, jer je optuženi za ubistvo osuđen na osam godina, a za prevaru na godinu i po zatvora. Pošto se on nalazio u bekstvu od juna 2005. godine, kad je pušten iz pritvora, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Užasavajuća PRIRODNA KATASTROFA sa dubine od 10 kilometara!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.08.2019. 14:53 Očekuju se prve informacije. Foto: printscreen * Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali * Nema inforamacija o žrtvama * U blizini epicentra udara nalaze se letovališta prepuna srpskih turista, poput Antalije, Bodruma i Marmarisa Snažan zemljoters jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas jugozapadni turski grad Denizli, saopštila je Turska opservatorija za zemljotrese.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka", u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi. Nakon toga, on je nazvao Elvisovog prijatelja M. K. koji živi u Nemačkoj, i saopštio mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za angažovanje advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, on je osuđen i za prevaru.

Optuženi je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. U junu 2005. godine pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu. Pretpostavljalo se da je pobegao u inostranstvo, pa je za njim raspisana međunarodna poternica.

ČUVENI KAČAMAK SA ČVARCIMA

Lokalnim novinarima je Slaviša pričao kako je počinjao da peče ugostiteljski zanat u Nemačkoj tako što je prvo prao suđe u restoranu koji je imao tri "Mišlenove" zvezdice. Ali, kako tvrdi, kad je poznati kuvar Vitcigman probao pre 30 godina njegov kačamak sa čvarcima, maslinovim uljem i parmezanom, odmah je primio 17-godišnjeg Srbina kao talentovanog kuvara. Voleo je Slaviša da priča novinarima u Sevastopolju kako se stiče slava upornim radom i da se prema gostima treba odnositi kao prema prijateljima.

BONUS VIDEO: