Policija, Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Policija, Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

Srbin (23) optužen je da je ubio homoseksualca (79) u Kelnu u februaru ove godine.

Kako prenose nemački mediji, dvojica muškarca upoznala su se u jednom gej klubu, nakon čega su otišli kod starijeg muškarca u stan. Navodno, dogovor je bio da će muškarac mladom Srbinu platiti za seks.

Međutim, starac je kasnije nađen mrtav, a istraga je osumnjičila Srbina, koji se tereti i da je ukrao nakit, sat i računar.

Medije je ovaj slučaj podsetio na ubistvo u Minhenu koje je skoro tri decenije intrigiralo nemačku javnost, a 2016. godine rešeno je igrom slučaja, kada je srpski državljanin (56) koji živi u Beču uhapšen je zbog sumnje da je 1986. godine počinio brutalno ubistvo.

evro, evri, novac

Alo!/ Dejan Briza

evro, evri, novac, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ispostavilo se da se Srbin, koji je tada imao 25 godina, navodno prostituisao u Minhenu, pa je u gej klubu upoznao Franca S. (80) koji je bio poznat po tome da je često svojoj kući dovodio mladiće sa kojima je imao seksualne odnose. Kobne noći, Franc je, oko 9 sati uveče, telefonirao prijatelju s kojim je živeo i rekao mu da ima društvo i da će mladić prespavati kod njega.

Pročitajte još:

Mladi Srbin je nestao, a kako se ispostavilo, odmah nakon ubistva je opljačkao starca.

Kriminolozi iz Minhena su pre tri godine ponovo pokrenuli potragu za ubicom Franca S. i identifikovala muškarca čije su otiske pronašli na mestu zločina. Utvrđeno je da je Srbin ubica lociran u Sloveniji, a da se potom preselio u Beč. Nekoliko dana kasnije Srbin je uhapšen.

Kako su pisali nemački mediji, on je tokom saslušanja priznao zločin koji je počinio pre više od tri decenije i izručen je nemačkim vlastima.

Bonus video: Taksisti napali građane!