Ubijena direktorka
Youtube/Printscreen
Ubijena direktorka

Youtube/Printscreen

Ubijena direktorka, Foto: Youtube/Printscreen

 - Moje Branislave više nema. Njeni sinovi su kod mene i ja moram da se izborim da Nikolu i Veljka izvedem na put, da završe škole, zaposle se - kaže Olgica Gnjidić, majka Branislave Gnjidić (46), koju je prekjuče suprug Predrag (53) ubio na njenom radnom mestu u OŠ "Sava Šumanović" u Erdeviku.

Predrag je prethodno u školi, pred domarom, hicem iz automatske puške ubio Miroslava Bojića (56), školskog vozača, sa kojim je njegova supruga bila u tajnoj vezi. Pre nego što je pucao, domaru je rekao "ti se sklanjaj, tebi neću ništa". Čim je usmrtio Bojića, popeo se do kancelarije svoje supruge, inače direktorke škole, rekao sekretarici da se skloni i ubio Branislavu. Posle zločina izašao je iz škole i policija ga je uhapsila.

Branislavina majka Olgica dan posle zločina još je u šoku. Ponavlja da zet nije njenu ćerku tukao, ali ju je psihički maltretirao, što je ponekad bilo i gore od batina.

- Smetalo mu je što je postala direktorka, poslovno bila uspešnija od njega, imala veću platu. Smetalo mu je i što je veću pažnju posvećivala deci, posebno mlađem sinu, koji ima dijabetes, nego njemu. Psihički ju je maltretirao, nije to mogla više da izdrži pa se okrenula Bojiću i ostavila Predraga. Ali on je pokušavao da je privoli da se pomire. Plašila ga se i nije želela da mu se vrati - priča nesrećna majka u čiju kuću dolaze rođaci, komšije, prijatelji i jedva čujnim glasovima joj izjavljuju saučešće.

Osnovna škola u kojoj se desilo dvostruko ubistvo bila je pod policijskom opsadom

Niko od njih nije raspoložen za priču o tragediji ove porodice, o stravičnom zločinu koji je potresao Srbiju. Na ulicama ovog mesta tek poneki građanin prozbori da “ne pamti ovakvu tragediju ne samo u svom Erdeviku već i u regionu.

Lep dan se pretvorio u košmar. Prodavao sam voće i odjednom video našeg lokalnog policajca kako trči ka školi. Nije mi bilo jasno sta se dešava, jer je počeo da viče nešto i uhvatio se za pištolj. Potrčao sam da vidim da li mu treba pomoć i tamo video Predraga, kome je policajac već stavio lisice i postavio ga da sedne na klupu. Onda sam video i automatsku pušku bačenu pored njega i shvatio da se sigurno nešto strašno dogodilo - priča za “Blic” prodavac voća koji ima tezgu u neposrednoj blizini škole gde se dogodio zločin.

Predrag G. ubio suprugu zbog ljubomore

Fejsbuk

Predrag G. ubio suprugu zbog ljubomore, Foto: Fejsbuk

Dodaje i da su se za svega par minuta pojavile još dve-tri patrole koje su odmah krenule da pomognu Branislavi i Miroslavu koje je Predrag praktično "preko kolega" ubio.

Ujak pokojnog Miroslava, takođe meštanin Erdevika, kaže za "Blic" da mnogi nisu znali da je on bio u vezi sa Cicijom, kako su zvali pokojnu Branislavu.

- Načuo sam neke priče, ali nisam se mešao. Miroslav je bio slobodan, razveo se pre otprilike sedam godina, ali je ostao u dobrim odnosima i sa bivšom ženom i sa ćerkama, sa kojima se redovno viđao. Nije svakako bio jedan od onih koji idu po selu i pričaju o svojim vezama. Ono što znam jeste da je ovo velika tragedija koja je, pored toga što je zavila dve porodice u crno, uništila i živote dece. Ne mogu ni da zamislim kako će sad ta deca da odrastaju sa činjenicom da im je otac ubio majku i njenog ljubavnika – priča Miroslavljev ujak odmahujući glavom u neverici.

Komentari (3)

Maja

18.05.2020 08:27

Sto pisete ljubavnik....zenuje maltretirao Ostavilaga i ako je...niko ne treba da trpi bilo koji vid maltretiranja...ali opet ce ona da bude kriva

Milan

18.05.2020 17:49

Nije zena bila balavica. Ako razume udvaranje, razume i pretnju. Niko ne moze da joj dodje sa automatakom puskom a da pre toga rec jednu ne kaze. I naravno ona moze da prijavi pretnju ili sumlju. Covek je sigurno pretio ali ga je ona provocirala na neki nacin ili nije reagovala. Pazite se vozaci, cistaci bazena, bastovani i konobari. To su uvek mete zena koje su u tkz emotivnim krizama!! Ovo je lekcija, barem profesionalni kodeks da se postuje po pitanju seksa i posla gde se radi.

Nadana

18.05.2020 19:47

Ti se javi psihijatru,opasan si za društvo,ne ostvaren ,ne siguran i ženomrzac.