Veljko Belivuk
Tanjug, Rade Prelić
Veljko Belivuk

Tanjug, Rade Prelić

Veljko Belivuk, Foto: Tanjug, Rade Prelić

Kako prenosi izvor iz istrage koji je upućen u detalje, M. R. se nedavno preselila u jedan skupoceni stan na Novom Beogradu, gde je 24 sata dnevno čuvaju policajci.

- Ona je krajem februara privedena u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je saslušana u okviru finansijske istrage Belivukovog klana. Policija sumnja da je Velja Nevolja preko ljubavnice i još nekoliko bliskih osoba legalizovao keš koji je zaradio od šverca droge, reketa, iznuda... Veljina ljubavnica je tada pristala da sarađuje sa istražiteljima jer je shvatila da joj preti dugogodišnja robija ako pokuša da sakrije dokaze protiv njega - kazao je izvor za Informer.

Prilikom pretresa stana M. R. policija je od nje zaplenila laptop računare i dokumentaciju od nekoliko firmi preko kojih je, kako se sumnja, Belivuk prao novac. Takođe, oduzeta su i pet telefona, od kojih je jedan imao aplikaciju Skaj za šifrovane poruke i tajnu komunikaciju.

Prema njegovim rečima, tokom finansijske istrage klana Veljka Belivuka utvrđeno je da je on ogroman novac uplatio na račune velikog broja preduzeća, u vidu pozajmica ili osnivačkog uloga.

- Taj novac je zatim uglavnom investirao u nekretnine i građevinske poslove. Na taj način je ogroman kapital, stečen kriminalom, prebačen u legalne tokove - kazao je naš sagovornik i dodao da je policija u okviru finansijske istrage protiv Veljinog klana saslušala i brojne biznismene i vlasnike najpoznatijih ugostiteljskih lokala za koje se sumnja da su poslovali sa Belivukom.

STRAVIČNI ZLOČINI KLANA 

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika.

Belivuk i njegova banda terete se za ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge. Mučenja i egzekucije su se, kako je pokazala istraga, dešavali u "bunkeru" na stadionu Partizana, zatim u kući u Ritopeku i u još nekoliko "štekova" širom Srbije. Tela žrtava sečena su na komade, a potom su rastvarana u kiselini, spaljivana i zakopavana ili bacana u Dunav.