Hapšenje
MUP Srbije
Hapšenje

MUP Srbije

Hapšenje, Foto: MUP Srbije

Miloš Vukićević (27), nagrađivani sportista i nekadašnji reprezentativac Srbije u džudou, uhapšen je danas zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je prodavala drogu po gej klubovima u Beogradu!

PROČITAJ JOŠ:

Policija je juče osim Vukićevića uhapsila još četvoro njegovih saradnika, dok se za još jednom osobom traga. Lisice na ruke stavljene su Nebojši Džabiću (25), Nemanji Iliću (19), Jasminu Ismailiju (39) i Aleksandru Maniću (20).

Radili duže vreme

- Sumnja se da je sportista bio na čelu bande koja je duže vreme rasturala gotovo sve vrste narkotika po kafićima i klubovima u opštinama Palilula i Stari grad - kaže naš izvor i objašnjava kako je funkcionisala krimi-banda na čijem je čelu, kako se sumnja, bio uspešni sportista:

Hapšenje

MUP Srbije

Hapšenje, Foto: MUP Srbije

- Neki od uhapšenih su radili kao obezbeđenje u više kafića i klubova na dorćolskom keju i u centru Beograda. Interesantno je da su uglavnom obezbeđivali gej klubove. Oni su na taj način direktno stupali u kontakt s kupcima i prodavali im gotovo sve vrste narkotika - kokain, heroin, marihuanu i amfetamin. Navodno su imali i stalne mušterije, koje su znale da u tim objektima mogu da nabave drogu.

Kako naš sagovornik otkriva, paravan za trgovinu drogom Vukićeviću i njegovim pajtosima bio je posao sa auto-školom i rentakar agencijom.

PREPORUČUJEMO:

- Jedan od uhapšenih, najverovatnije Nebojša Džabić, otvorio je auto-školu sa svojim bratom i ocem, a vozila iz škole grupa je koristila za transport droge. Na taj način su duže vreme uspevali da kamufliraju čime se zapravo bave, pošto porodična auto-škola nikome nije upadala u oči. Takođe, jedan od uhapšenih je otvorio i rentakar agenciju, čije su automobile takođe koristili za prevoz droge - objašnjava naš izvor.

Međutim, policija je duže vreme pratila "rad" ove organizovane kriminalne grupe.

Džabić

screenshoot/Facebook

Džabić, Foto: screenshoot/Facebook

- Ispostavilo se da su imali dobru organizaciju i razrađen sistem rada. Svako u grupi je tačno znao svoj posao, pa su u dužem vremenskom periodu uspevali da sakriju čime se zapravo bave - kaže izvor.

Hapšenje nekadašnjeg džudo reprezentativca šokiralo je njegove poznanike.

Prijatelji u šoku

- Miloš i njegov brat su poznati u džudo svetu, a nedavno su prešli u jedan niški klub. Miloš je ranije radio kao obezbeđenje u Teniskom savezu Srbije, o čemu je pričao i za medije. Ostavljao je utisak veoma uzornog momka, niko nije znao da je umešan u poslove sa obezbeđivanjem klubova i narkoticima, svi su šokirani - rekao je jedan njegov prijatelj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

- Na teret im se stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - kaže izvor.

"Teško je vreme, para ni od kuda"

Miloš Vukićević je pre šest godina dao intervju u kome je govorio o tome koliko je teško biti sportista u Srbiji i zbog čega je primoran da radi i kao obezbeđenje.

- Teško je vreme. Para ni od kuda. Mi smo svi veliki entuzijasti. Treniramo onoliko koliko možemo. Klub nam zaista izlazi u susret i pomaže koliko može, ali... - rekao je tada Vukićević.