Nestala Kineskinja
MUP
Nestala Kineskinja

MUP

Nestala Kineskinja, Foto: MUP

* Kineska državljanka nestala u Srbiji

* Bila u turističkoj poseti našoj zemlji

* Poslednji put primećena na teritoriji Bajine Bašte

Šta se sa kineskom državljankom, za kojom tragaju pripradnici MUP-a u Beogradu, desilo, odnosno da li je nestala baš na teritoriji Bajine Bašte gde je poslednji put primećena, za sada se ne zna ništa. Navodno, njen nestanak su prijavili njeni roditelji s obzriom da se nije vratila kući.

Pročitajte još:

- U turističku posetu Srbiji došla je sama. Nekako se dovezla do Bajine Bašte kada je poslednji put razgovarala sa svojim roditeljima. Na osnovu tog telefonsko poziva, koji je datiran na 29. ili 30. jun, na osnovu praćenja baznih stanica je ustanovljeno da je bila ovde. Nikakvih drugih informacija o njenom daljem kretanju nema - kaže izvor upućen u istragu oko nestaka Zhu Xinyue.

Po njegovim rečima, u Bajinoj Bašti se već nekoliko dana priča da su u ovo mesto dolazili roditelji nestale Kineskinje koji su u očaju pokušavali da sazanju nešto više o svojoj ćerki.

Na desetine kineskih turista dnevno poseti Bajinu Baštu, s tim što mnogi iz Beograda dolaze ovde sami autobusima, taksijem ili u iznajmljenim vozilima. Najviše ih privlače čuvena kućica na Drini, planina Tara, Mokra Gora.

Policija

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Puno njih se ponaša prilično neodgovorno. Većina uopšte ne zna enegleski jezik, što otežava komunikaciju sa njima kada traže neko objašnjenje. Pritom, idu bez pratnje turističkih vodiča, ne razumeju turističku signalizaciju. Stoga smo imali slučajeve nekoliko kineskih turista koji su se izgubili na snegom zavejanoj Tari ili selima pored Bajine Bašte, ali su ih spasioci pronašli - kaže izvor.

Da li je 22-godišnju turistkinju put odveo na Taru, na neku drugu stranu, ili preko granice s obzirom da Bajinu Baštu od BiH razdvaja Drina, to niko ne zna.

Ako je vidite, pozovite policiju

U saopštenju MUP-a navodi se da je Zhu Xinyue viosoka oko 160 centimetara, slabije je telesne konstitucije, crnih očiju i ravne kose duge do ispod ramena.

- Molimo sve koji imaju informaciju u vezi sa nestankom ove kineske državljanke i koji je prepoznaju na fotografiji da obaveste Policijsku upravu za grad Beograd, na brojeve telefona 0112797529, 0112797428 i 0112797542 – naveo je MUP.

Bonus video

Horder na Zvezdari