Mika Aleksić
Alo.rs
Mika Aleksić

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Kada je kažnjavao devojčice, govorio im je da imaju dve opcije - da mogu da se bave ili elitnom prostitucijom, ili da postanu uličarke. To im je Mika govorio, da je to jedini njihov put. Nije im nudio nikakvu treću mogućnost.

Ovim rečima je opisala golgotu majka deteta koje je pohađalo časove glume "Stvar srca" kod uhapšenog reditelja Mike Aleksića (69), koji se sumnjiči za silovanje i zlostavljanje polaznica njegove škole, piše beogradski list.

Kažnjavanja devojčica

Preporučujemo:

- Na početku je sve bilo kako treba, međutim, nakon nekog vremena moj sin više nije želeo da ide na časove. Imao je neku mučninu u stomaku koja mu je davala nemir. Mika je voleo da se poistovećuje sa likovima koji su imali autorirarivan stav. Tako je mom sinu rekao: "Marš na umivanje!", što je bila scena iz filma u kome Ričarda Gira njegov učitelj šalje na umivanje - kazala je ona i dodala:

- Umislio je da je bog i da svima može da vlada! U grupi je vladalo pravilo da je Mika bog!

Na pitanje da li je ikada posumnjala da se iza tih vrata nešto "strašno dešava", ona je opisala jednu situaciju, piše beogradski list.

- Kada je kažnjavao devojčice, govorio im je da imaju dve opcije - da mogu da se bave ili elitnom prostitucijom, ili da postanu uličarke. To im je Mika govorio, da je to jedini njihov put. Nije im nudio nikakvu treću mogućnost, samo te dve - rekla je potresnim glasom i istakla:

- Moj sin nije prošao užas koji su prošle brojne devojčice, ali godinama nije želeo da prolazi Knez Mihailovom ulicom, gde je bio studio, kako ne bi sreo Miku. Imala sam priliku da ga kasnije upoznam i da se uverim da je takav kakav jeste, na šta je moje dete reklo: "Govorio sam vam, ali mi niste verovali."

Šest Mikinih pravila

Pravila u privatnoj školi glume Miroslava Mike Aleksića bila su veoma surova, bilo ih je šest, a deca su dobijala "uvijene" pretnje ako progovore roditeljima o onome što se u školi događa.

Prvo: Blago niščima duhom, njihovo je carstvo nebesko.

Drugo: Ne ljutim se ja što vi mene lažete, nego što vi mislite da ja vama verujem. (Kad bi ga neko slagao, dobijao je zadatak da 1.500 ili 2.000 puta napiše u svesku to prekršeno pravilo.)

Treće: U grupi nema samoupravljanja, samo Mika upravlja.

Četvrto: U grupi nema zaljubljivanja, jer to kvari prijateljstvo.

Peto: U grupi se navija za OFK Beograd.

Šesto: Odnosi se na kašnjenje. "Niko se u gaće nije usro što mu je nužnik daleko, no što je kasno krenuo", govorio je Aleksić. 

BONUS VIDEO

*

Pročitajte još: