Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

"Poseban utisak ostavio je jedan relativno svež događaj. Naime, neka deca su očigledno zamenila dan za noć što može da ostavi dosta posledica.

Za vikend je jedna devojčica od 17,5 godina danju spavala, a noću je sa drugaricom igrala igrice i gledala filmove na mobilnom telefonu. Posle četiri dana to je rezultiralo konvulzivnim napadom", rekla je za RTS dr Ivana Stefanović iz beogradske Hitne pomoći.

Konvulzije predstavljaju iznenadne napade snažnog, nekontrolisanog grčenja mišića, često praćenog gubitkom svesti. One mogu biti posledica nekog oblika epilepsije.

"To još ne znači da je reč o epilepsiji, mora da se odradi čitava dijagnostika. Međutim, postoji danas i termin TV epilepsija, napadi uzrokovani video igricama. U svakom slučaju roditelji moraju da obrate pažnju koliko vremena deca provode za kompjuterom, televizijom, mobilnim telefonima...", dodala je dr Ivana Stefanović.

Komentari (2)

Majka

18.02.2020 17:39

Naravno, opet je do roditelja!!! A kad roditelj, hoce da vaspita , onako kako smo svi mi nekad “dobijali”, jer ti odgovori ili ne slusa sta mu isti roditelj kaze, e to je onda nasilje nad decom!!! Drzava i zakoni debilni, sprecavaju da roditelj resi , onako kako misli da treba, jer poznaje svoje dete! A to dete, poneseno drustvom, internetom...ima puno pravo da te prijavi!! Pa ti onda, pricaj do “prekosutra”, izlupaj telefon ili njega...pa ce biti , nije vaspitano!

Eee svasta

18.02.2020 23:07

@Majka - Pa Normalno dete, koje si vaspitala, Nece se zaliti Institucijama, vec ce BEZ POGOVORA PRIHVATITI TVOJU ZABRANU.....