Devojčica
shutterstock
Devojčica

shutterstock

Devojčica, Foto: shutterstock

Ranđelo Milošević iz Uprave policije izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenih pokušaja otmica dece juče u Novom Pazaru i Rumi. Temeljnim proverama utvrđeno je da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Novopazarska policija je u vezi prijave otmice desetogodišnjeg dečaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni. Dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke", kaže Milošević.

On dodaje da je u vezi prijave pokušaja otmice jedanaestogodišnje devojčice kojoj je takođe navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno da se pokušaj otmice nije dogodio.

Takođe i sedmogodišnja devojčica koju je navodno stariji čovek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u beli kombi naknadno je navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara.

 

U saopštenju se navodi da osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi bilo je prijava pokušaja otmice petnaestogodišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog ni verbalnog kontakta.

"Ističemo da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere na utvrđivanju okolnosti događaja. Takođe još jednom apelujemo na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje dovode do uznemirenja javnosti, a pre svega same dece", navodi Milošević.