PENA JOJ KULJALA IZ USTA Devojčica (16) iz Vranja zamalo umrla od droge, telo joj se grčilo! Doktori je više puta vraćali iz mrtvih!

Drama je počela u noći između prošle srede i četvrtka

Urgentni centar
Urgentni centar, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

* Lekari zdravstvenih centara u Surdulici i Vranju napravili veliki podvig kad su iz kandži smrti izvukli maloletnu pacijentkinju koja se predozirala najopasnijom drogom na svetu

* Samo zahvaljujući brzoj reakciji i velikoj požrtvovanosti lekara u zdravstvenim centrima u Surdulici i Vranju, spasen je život devojčice E. S. (16) iz Surdulice

* Drama je počela u noći između prošle srede i četvrtka, kad je dežurna patrola policije u Službu hitne pomoći ZC u Surdulici dovezla maloletnu pacijentkinju kojoj je život bio ugrožen

Lekari zdravstvenih centara u Surdulici i Vranju napravili veliki podvig kad su iz kandži smrti izvukli maloletnu pacijentkinju koja se predozirala najopasnijom drogom na svetu

NOVINARI DOŠLI DO PODATAKA U vrhu države odvija se najveći lopovluk ikada zabeležen, upleten je i Aco Đukanović!

Samo zahvaljujući brzoj reakciji i velikoj požrtvovanosti lekara u zdravstvenim centrima u Surdulici i Vranju, spasen je život devojčice E. S. (16) iz Surdulice, koja se prošle nedelje predozirala najopasnijom drogom na svetu, takozvanim „krokodilom“, koji je višestruko toksičniji od heroina.

UBIJENA PRIPADNICA GRANIČNE POLICIJE Ćerka pronašla telo, iz tužilaštva ništa ne smeju da kažu! Deo informacija nezvanično potvrđen

Drama je počela u noći između prošle srede i četvrtka, kad je dežurna patrola policije u Službu hitne pomoći ZC u Surdulici dovezla maloletnu pacijentkinju kojoj je život bio ugrožen.

Pripadnik "Crvenih beretki " je uhvatio za glavu, oborio u klečeći položaj, te svojim polnim organom nasilno uradio ono najgore!

AUTOR: Telegraf/D.S. DATUM I VREME: 19.09.2019. 17:43 - 19.09.2019. 19:03 Užas! selo, Foto: Tanjug Nikola Lujić osuđen na 8 godina robije, nije bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude. Nikola Vida Lujić osuđen je danas prvostepenom presudom pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu na osam godina zatvora zbog silovanja Bošnjakinje Š.

Bila je vrlo loše

- Pacijentkinja je bila veoma loše, u komatoznom stanju, sa širokim zenicama, nije reagovala na spoljne nadražaje, a krvni pritisak joj je naglo padao... Odmah je došla pedijatar dr Antonela Kusaković da je zbrine, a E. S. je po dolasku imala prvi epileptični napad i odmah joj je data terapija. Nakon pola sata, E. S. je u pratnji doktorke sanitetom prevezena za ZC Vranje. Devojčica je tokom celog puta imala epileptične napade, telo joj se grčilo, išla joj je pena na usta, a lekari su se svim snagama borili da je svaki put povrate - opisuje dramatično spasavanje jedan od očevidaca.

U ZC Vranje sanitet s devojčicom je prihvatila dr Suzana Tomić, specijalista urgentne medicine:

- Oko jedan posle ponoći stigla nam je E. S. u pratnji pedijatra i dva policajca. Bila je bez svesti, ali bez poremećaja ritma srca i disanja i bez promena na koži. Odmah smo započeli dijagnostiku i pristupili lečenju. Devojčica je bila u vrlo teškom stanju, maltene nije reagovala na terapije koje smo joj davali. Nikad se ovde nismo susreli s takvim nečim kod tako mladog pacijenta. Pacijentkinja je posle primljene terapije i stabilizacije stanja transportovana na toksikologiju KC Niš - opisuje dr Tomić za Kurir.

Bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/Dejan Briza

Nova droga

Prema njenim rečima, taj slučaj ju je jako potresao.

- Pretpostavila sam da se radi o drogi novijeg datuma, zbog atipičnih reakcija. Tragično, tako mlada i tako lepa devojka i da je dovezu u takvom stanju... Apelujem na mlade da nikad i ne probaju narkotike - kaže dr Tomić za Kurir i dodaje da je pravovremena i brza reakcija lekara bila ključna za spasavanje ovog mladog života.

VENČANJE SRPKINJE I CRNOGORCA POŠLO PO ZLU Svekar čupao kablove muzičarima, brat odveo mladu sa veselja. Upozorio ih je na jedno, a oni su hteli iznova i iznova?!

Prema prvim informacijama, devojčica se predozirala drogom „krokodil“. Njeno stanje je trenutno stabilno i nalazi se u Zavodu za mentalno zdravlje u Nišu.

Nove droge

SAMO SINTETIKA

U poslednjih godinu dana je na teritoriji Srbije otkriveno 15 novih droga, i to: šest iz grupe sintetičkih kanabinoida, pet iz grupe sintetičkih katinona i četiri iz grupe triptamina. Ministarstvo zdravlja je sve ove supstance stavilo na Listu psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, u cilju zabrane njihove upotrebe.

Urgentni centar, bolnica
Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

OBOJICA SU RATNI VETERANI, SKUĆILI SE U INĐIJI, A ONDA... Rade jurio Jovana nožem, pa ga krvnički ubadao pred prolaznicima! Komšije otkrile kakav su odnos imali pre zločina!

- Ministarstvo će u saradnji sa svim partnerima aktivno raditi na praćenju pojave novih psihoaktivnih supstanci i preduzimati adekvatne mere kako bi se smanjile štetne posledice po zdravlje pojedinca i društva u celini. Formirali smo i sistem ranog upozoravanja o novim psihoaktivnim supstancama - objašnjava za Kurir Jelena Janković, rukovodilac Centra za monitoring droga Ministarstva zdravlja.

OPSADNO STANJE U NIŠU! Čovek otišao da očisti podrum, pa našao najsmrtonosnije oružje! Ceo grad u panici!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi