Zoran Živković, spasao dete od otmičara u Berlinu
Privatni album
Zoran Živković, spasao dete od otmičara u Berlinu

Privatni album

Zoran Živković, spasao dete od otmičara u Berlinu, Foto: Privatni album

Čim mi je uspaničena žena rekla da je sumnjivi muškarac oteo devojčicu iz parka, pošao sam za njim nekih stotinak metara i stigao ga. Pitao sam ga ljutito: „Je l’ to tvoje dete?“ Ćutao je i počeo je da se znoji, a onda je rekao: „Ne, nije.“ Hteo je meni da vrati dete, ali rekao sam mu da ga vrati tamo gde ga je uzeo. Devojčica mu je bila na ramenima, a ja sam uzeo telefon i sve vreme ga snimao.

Vratio je devojčicu uspaničenoj majci, priča za „Alo!“ Zoran Živković (44), vlasnik kioska, koji je 18. juna sprečio manijaka da otme devojčicu (2) sa igrališta na trgu Bokshagener u Berlinu.

Zoran kaže da mu je poznanica (27) koja je sa detetom bila u parku rekla da je primetila muškarca kako čudno priča sa devojčicom.

- Najpre je mislila da joj je otac, a onda je shvatila da nije. Pratila ga je sa svojom ćerkom oko 200 metara, a onda je prepoznala mene pošto živim u tom kraju više od deset godina. Uzviknula je: „Zorane, Zorane, mislim da ovo dete ne pripada ovom čoveku! Pomozi!“ Nisam ni trenutka razmišljao. On je bio visok oko 195, a ja 185 centimetara. Držao sam ga na oku da ne pobegne i usput ga snimao kamerom. Nije mogao da beži jer mu je dete bilo na ramena. Malecka je slatka plavušica, lepa kao lutka! Bila je opuštena. Nije shvatila šta se desilo i to mi je bilo najbitnije - kaže srpski heroj iz Berlina i prepričava kako je otmičar vratio dete.

Džabe sam dao snimak da se vidi ko je manijak!

Zoran je Beograđanin sa Banjice. U Nemačkoj živi oko deset godina. Najpre je živeo u Ahenu, pa u Berlinu.

- Ovde sam završio akademiju za bezbednost, bavio se obezbeđenjem. Imam dozvolu za pištolj. Nemački mediji su najpre izvestili da su neki prolaznici spasili devojčicu, a onda im je neko dojavio za mene. Nisam očekivao da će sve stići do Srbije. Nemački mediji, poput „Bilda“, RTL-a, „Bild cajtunga“ nudili su mi novac za video. Svima sam ga dao džabe da se zna ko je manijak! - kaže Zoran.

- Spustio je dete i dao ga majci. Ona je kratko pričala sa njim, ali bila je u šoku. U blizini je bio kombi s policajcima, a njih sedam je došlo i uhapsilo ga. Majka devojčice je sa mužem došla kod mene pola sata kasnije i potreseno mi rekla: „Izvini, ako ti kažem hvala, počeću da plačem“ - priča Zoran, koji se razočarao jer je otmičar pušten iste večeri.

- Navodno su rekli da ima malo alkohola u krvi, ali da ima adresu u Berlinu i da neće da pobegne. Navode da motiv otmice nije seksualne prirode, već da je reč o osobi s psihičkim problemima. Daleko od toga da je bolestan. Bio je pijan i ukrao je dete. Najčudnije je što me policija ne zove da dam izjavu, ipak sam je doveo. Kao da je uzeo džak papira. Ženu koja se meni obratila za pomoć zovu svaki dan u policiju. Ona ide kod psihologa zbog stresa koji je preživela. Ima dete od dve godine i plaši se što je manijak na slobodi - kaže Zoran za naš list.

Pročitajte još: