Malčanski berberin, potraga
Alo.rs/D. Ilić

 

Monika, Malčanski berberin, potraga

Alo.rs

Monika, Malčanski berberin, potraga, Foto: Alo.rs

Dvadesetak taksi vozila koji pripadaju taksi udruženjima "Prvi taksi", "Siti taksi" i "Eko taksi" jutros su stigli u Brzi Brod i ponudili građanima koji su zainteresovani da ih besplatno prevezu do lokacija odakle se kreće u potragu za nestalom devojčicom Monikom.

- Sve nas je dirnula muka Monikinih roditelja i odlučili smo da na svoj način damo doprinos u potrazi. Ovo je naš gest koji ima za cilj da se devojčica vrati kući što pre. Ja još nisam roditelj, ali sam ujak dvema devojčicama Monikinih godina i znam kako bih se osećao da se njima nešto desi - kaže Nikola Veličković iz "Siti taksija".

U ovom trenutku kolona taksi vozila kreće se ka Malči. Da podsetimo, Monika je nestala 20. decembra u Brzom Brodu, a za njenu otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, višestruki silovatelj, koji je poznat kao Malčanski berberin.

Policija danas 10. dan pretražuje Knjaževac i Zaječar, kao i okolna mesta, a u potragu su se priključili građani, Vojska Srbije i BIA, a u potrazi učestvuje oko 800 ljudi. Helikopterska jedinica MUP nadleće sela u kojima bi mogao da se krije Ninoslav Jovanović, a policija koristi dronove, termovizijske kamere i pse tragače.

Na društvenim mrežama u prethodna dva dana počeo je da kruži oglas u kojem se onom ko dovede do devojčice iz okoline Niša ili njenog otmičara Ninoslava Jovanovića (Malčanskog berberina) nudi nagrada u iznosu od 5.000 evra.

- 5.000 evra nagrada ko nas dovede do njega ili do devojčice - stoji u postu koji je u petak objavljen na Fejsbuku.

U opisu oglasa je, pored ponude, navedeno da je ovo vid motivacije za ostatak ljudi koji bi mogli da pomognu, a ne cena Monike. Navodi se i da ovaj novac nude izvesni Kojadinovići iz Paraćina.