Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić"
Alo / Masanori Jošida
Institut za majku i dete

Alo / Masanori Jošida

Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", Foto: Alo / Masanori Jošida

Dvoipomesečni dečak iz Vršca preminuo je na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde se borio za život od kraja juna, nakon što ga je otac T. M. zlostavljao i brutalno pretukao.

Kako saznajemo, dete je sa majkom primljeno u bolnicu 25. juna sa teškim povredama glave, a otac se već dan kasnije zbog nasilja u porodici našao u pritvoru.

Povrede mozga

- Beba je u bolnici bila mesec i po dana, a lekarske prognoze su od samog starta, zbog jako teškog stanja u kome je dopremljena, bile loše. Inače, reč je o detetu koje je rođeno potpuno zdravo, pa su pregledi pokazali da je njegovo stanje definitivno izazvano nasiljem jer je imalo povrede mozga - dodaje izvor. Uprkos svim naporima, mališan je preminuo.

- Osnovno tužilaštvo je naložilo obdukciju, ali je i predmet prebačen na Više tužilaštvo u Pančevu - rekao je naš sagovornik iz istrage.

Čeka se obdukcija

Nebojša Živković, tužilac u Višem javnom tužilaštvu, potvrdio je za Kurir da se ovaj jezivi slučaj dogodio.

- Dete je imalo povrede i funkcije mozga su bile ozbiljno narušene. Lekari su je održavali u životu, ali je, nažalost, preminula. Ocu je određen pritvor, a još uvek se čeka nalaz obdukcije, koja će pokazati šta se tačno dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ