Poginuli vojnik
Alo!/Dejan Briza
Poginuli vojnik

Alo!/Dejan Briza

Poginuuo vojnik u Dvoranama, Foto: Alo!/Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Telo je nađeno oko šest ujutru u ataru sela Dvorane, u blizini Kruševca. Kolege nisu videle kada je izašao iz logora, a detaljnom istragom biće utvrđeno kako se dogodila tragedija.

Propao kroz ogradu?

Meštani Dvorana kažu da se ništa slično nije dogodilo u njihovom kraju.

- Ujutro smo saznali za tragediju. Ovde je duboko korito, ali reka sada nije dovoljno velika. Dvorište u kojem je vojni kamp je osvetljeno, a okolo su tereni za male sportove. Duž obale Bistrice su šatori u kojima je smeštena vojska. Okolo je postavljena žičana ograda, koja je na jednom mestu pokidana, pa je moguće da je nesrećni vojnik tu propao - kažu meštani.

Kako saznajemo, Ivan je u utorak oko 22 sata sa kolegama otišao u logor na spavanje. 

- Spremili su se i legli. Niko nije video kad je tokom noći ustao i izašao napolje. Sumnja se da je krenuo u toalet, koji se nalazi van logora. Baš blizu toaleta je pao sa litice! Nikome nije jasno kako se to dogodilo. Bila je mrkla noć, a čudno je što na tom mestu postoji ograda. Svima je nejasno kako ga ona nije zadržala. Izgleda da se najverovatnije okliznuo, propao kroz ogradu i potom se survao niz liticu - navodi naš izvor.

Naša ekipa je bila u porodici nastradalog vojnika, u Ribarskoj ulici u selu Malo Golovode, kod Kruševca. U kući porodice Milenković zavladao je muk kada su čuli da je Ivan pao sa litice visoke osam metara, a potom su se čuli samo bolni vapaji za njim.

Poginuli vojnik

Alo!/Dejan Briza

Kuća poginulog vojnika, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Smiri se molim te! Molim te, izdrži! - čulo se iz kuće dok su rođaci tešili članove porodice, a kada smo pokucali na vrata, zamolili su nas za razumevanje. 

Preporučujemo i ovo:

 

- Ne znamo ni mi ništa, čekaju se rezultati obdukcije. Radio je u vojsci 16 godina. Znamo da je bila vojna vežba gađanja i to je sve - rekao nam je Ivanov zet, dok smo ispred kuće i u dvorištu zatekli rođake u crnini i kolege vojnike.

Poginuli vojnik

Alo!/Dejan Briza

Kuća poginulog vojnika, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako smo saznali od komšija, za sobom je ostavio dvoje dece, od kojih je jedno ćerkica od svega godinu i po dana.

- Ivan je bio predivan i cela porodica je bila besprekorna. Uvek su se lepo javljali, pitali da li nam treba pomoć. Živeo je sa suprugom, dvoje dece i sestrom. Ima sina drugi-treći razred i ćerkicu. Eto, ćerka ga neće ni upamtiti… - ispričao je za „Alo!” komšija Dragan Vasiljević.

Poginuli vojnik

Alo!/Dejan Briza

Komsija poginulog vojnika, Foto: Alo!/Dejan Briza

Milenković je pre samo četiri dana proslavio rođendan, a pre tri godine isto u martu, ostao je bez majke.

 

Prema poslednjim informacijama, Ivan je bio vozač u Vojsci Srbije i dostavljao je hranu vojnicima u kampu. Tu informaciju je potvrdilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, navodeći da je od 1. oktobra 2003. bio vozač u 246. bataljonu atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) i da je „tokom noćnog odmora napustio logorsku prostoriju”.