Desanka M
Alo!
Desanka M

Alo!

Desanka M, Foto: Alo!

Muškarac Petar Mošić (64) iz Pančeva ubio je juče bivšu suprugu Desanku (60) u centru tog grada naočigled brojnih prolaznika koji su ga savladali i predali policiji.

Desanka je podlegla povredama u pančevačkoj bolnici, a njen bivši muž je uhapšen nakon napada. Napad se dogodio oko podneva nasred autobuske stanice u Pančevu.

Prema rečima očevidaca, sve se dogodilo iznenada.

- Prišao joj je munjevito s leđa i izbo je nekim oštrim predmetom u leđa i vrat, mislim da je u pitanju nož. Prethodno su sedeli zajedno u kafiću, verovatno je tu počela svađa. Pošto se sve dešavalo ispred autobuske stanice u Pančevu, čim su videli šta se dešava, izleteli su vozači i putnici koji su čekali autobus. Oni su ga savladali i držali dok nije došla policija. Nisu baš bili nežni, neki su hteli i da ga linčuju -, kaže očevidac ubistva i dodaje:

- Oni koji su ga prepoznali sa pančevačkih ulica, upitali su ga: "Što napade ženu?", ali on je nerazgovetno odgovorio nešto o tome kako ga je napustila.

Pročitajte još:

Istovremeno, žene koje rade u ATP "Pančevo" iznele su peškir i vodu i pokušale da ukažu pomoć Desanki.

Nesrećna žena je ležala na zemlji, dok su prolaznici pokušavali da zaustave krvarenje iz ubodnih rana. S druge strane, nasilnika je privela policija, a zatim je došla i Hitna pomoć.

Iako se u prvi mah činilo da će Desanka preživeti brutalni napad, vesti koje su u javnost stigle iz pančevačke bolnice bile su poražavajuće: žena je preminula od posledica ubadanja u popodnevnim satima.

Motiv

Petar i Desanka su se nedavno definitivno rastali, a brakorazvodna parnica je takođe okončana nedavno. Petar je tokom maja čak i prijavljivao nestanak supruge u pokušaju da dođe do nje. Desanka, međutim, nije nestala, već se sklonila od muža nasilnika u Sigurnu kuću. Očigledno više nije mogla da opstane u istom domu sa ubicom. Policija je Petru tada izrekla zabranu komuniciranja sa suprugom, koja je potvrdila da je proganja. Po svemu sudeći, razbesnelog Petra ništa nije odvratilo od potrage za Desankom. Okolnosti njihovog jučerašnjeg susreta nisu poznate: da li je Petar pokušao ponovo da ubedi suprugu da mu se vrati ili su u pitanju bili neki drugi razgovori - zasad je nepoznato.

Napad nožem u Pančevu

Alo.rs

Napad nožem u Pančevu, Foto: Alo.rs

Pančevci Mošića nisu prethodnih godina doživljavali kao nasilnika. Ne hvale ga, ali niko ipak nije mogao da poveruje da će počiniti ovako strašan zločin.

- On je neki lokalni preprodavac kola. Ne znam da li je ranije imao problema sa zakonom. Njih dvoje nemaju zajedničku decu, koliko znam, ali su u braku bili decenijama. Ne znam šta je moglo biti uzrok svađe - kaže sagovornik upoznat sa okolnostima. Da je Petar proganjao Desanku potvrđuju i poruke koje joj je u martu ove godine upućivao preko svog Fejsbuk profila. Mošić je tada javno ženi čestitao rođendan, molio je da mu se vrati, da poseti njihovu kuću, izjavljivao joj ljubav. Kada je ljubav postala proganjanje i kako se završila užasnim zločinom - pokazaće istraga. Policija je nakon hapšenja Mošiću odredila zadržavanje nakon kog će, očekuje se, biti priveden u Više tužilaštvo u Pančevu. Krivično delo je iz ubistva u pokušaju prekvalifikovano u ubistvo.

Profilna fotografija na Facebook-u

Desanka je bila aktivna i na društvenoj mreži Facebook, a evo šta piše na poslednjoj profilnoj fotografiji koju je objavila u aprilu mesecu