Nesreća kod Požarevca
Printscreen RTS
Nesreća kod Požarevca

Printscreen RTS

Nesreća kod Požarevca, Foto: Printscreen RTS

Ovim rečima drhtavim glasom o jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su nastradali Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica (75) i sin (8), a teško povređen dečakov blizanac, govorio je Pešićev otac Dragutin.

Na žalost, danas je objavljena još jedna tragična vest - jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan za čiji život su se lekari borili, preminuo je u bolnici.

PROČITAJ JOŠ:

Ova nesreća dogodila se juče oko 10.00 sati na autoputu Beograd-Niš kod skretanja za Požarevac, kada se "folksvagen šaran", finiskih registarskih oznaka, za čijem volanu je bio Albanac sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske, zakucao u Pešićev "sitroen".

U Smailovom automobilu bili su njegovi žena i dvoje dece, ali srećom niko od njih nije povređen.

Aleksandar Pešić sa blizancima

facebook.com

Aleksandar Pešić sa blizancima, Foto: facebook.com

Šta je izazvalo saobraćajnu nesreću, još nije poznato, ali se juče tokom dana moglo čuti da je Albanac zaspao za volanom. U svakom slučaju, on je izgubio kontrolu nad vozilom, a automobil u kom je bila porodica Pešić nekoliko puta se prevrnuo a zatim završio u jarku pored puta.

Vest o teškoj nesreći tek popodne stigla je u kragujevačko naselje Pivara, odakle su Pešići. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešće komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe.

Javljeno mu je, kaže, da je otao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čudo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka.

Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje sumnje obistinile su se kada su mu javljena imena nastradalih u nesreći.

Nesreća kod Požarevca

Printscreen RTS

Nesreća kod Požarevca, Foto: Printscreen RTS

- Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen - kao za sebe jedva je prozborio penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća.

- Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim - priča jedan komšija za "Novosti".

Inače, stradali Aleksandar bio je, kako saznaju reporteri ovog lista, veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili posle više godina lečenja. Aleksandru je, saznaje se, i brat preminuo, a živeo je sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom.

Crna serija nesreća na putevima

Jučerašnjom nesrećom nastavljena je stravična crna serija nesreća na ovom delu autoputa kroz Srbiju.

Za samo desetak dana, na ovoj deonici sedmoro ljudi je poginulo, a među njima troje dece. Povređeno je desetak osoba. Nedavno, na dvadesetak kilometara od jučerašnje saobraćajne nezgode, poginuo je jedanaestogodišnji dečak, dok je njegova osmogodišnja sestra podlegla povredama posle nekoliko dana. Njihov deda još je u teškom stanju, pišu "Novosti".

BONUS VIDEO: