Petrovac na Mlavi
Google street view
Petrovac na Mlavi

Google street view

Petrovac na Mlavi, Foto: Google street view

 

Crni vikend u Petrovcu na Mlavi! Motociklista Dragan Nikolić (28) iz sela Ćovdin poginuo je dok se vraćao sa Gitarijade u Zaječaru, dok je telo penzionera Ljubivoja Stojanovića (74) iz Malog Laola pronađeno u Mlavi, u koju je, najverovatnije, skočio zbog teške bolesti! 

Telo deviznog penzionera Ljubivoja pronađeno je 29. juna, oko 13 sati, u Mlavi kod Vira. Sumnja se da je reč o samoubistvu, a poznanici tvrde da je tragedija obavijena velom tajne, pošto ništa nije ukazivalo da je hteo da digne ruku na sebe, dok je mladić s motorom poginuo istog dana, oko ponoći.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

 

- Porodica je prijavila nestanak Ljubivoja dva dana pre nego što je telo nađeno. Navodno, skočio je u Mlavu kada je otkrio da boluje od teške bolesti. Nije ostavio nikakvo oproštajno pismo - navodi izvor blizak istrazi.

Poznanica, koja je želela da ostane anonimna, kaže da ne može da poveruje da je Ljubivoje izvršio samoubistvo, budući je reč o veselom čoveku, koji je samo pre mesec dana proslavljao rođenje praunuke.

Medicinska sestra Jelena Janković

Facebook

 

- Cela porodica je predivna. Ljubivoja su zvali Pipić i dugo je sa ženom radio u inostranstvu. Kada je pre nekoliko godina otišao u penziju, vratio se u Malo Laole i nastavio da se bavi poljoprivredom. Ima decu, unuke i praunuke. Pre mesec dana dobio je praunuku i bio je presrećan. Veselio se i častio je bukvalno celo selo! - kaže meštanka Malog Laola i dodaje da je uvek bio raspoložen.

- Lepo se javljao i družio s ljudima iz sela. Deca su mu dobra, svi su zaposleni. Dobrostojeća su i časna porodica. Išli su na putovanja, mora, banje... Ništa mu nije falilo. Ženio je i unuka nedavno. Priča se da je izvršio samoubistvo zbog bolesti, ali ništa nisam primećivala. Možda se čoveku slošilo, pa je pao u reku - navodi poznanica i dodaje da ga je sin pronašao u reci.

PROČITAJ JOŠ:

 

- Kada je nestao, njegov sin i meštani su organizovali potragu od njiva do reke. Sin je s ljudima uzeo čamce i pretraživao reku i kod Vira ga je pronašao u reci. Niko nije znao da je bio bolestan, možda je samo porodici rekao - kaže naša sagovornica.
Istog dana, oko ponoći, u susednom selu motociklista Dragan Nikolić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

- Dragan se vraćao sa Zaječarske gitarijade motorom. Kažu da je izgubio kontrolu nad svojim „suzukijem“ jer je vozio brzo i da je udario u kombi. Poginuo je na licu mesta. Mladić je bio za primer. Njegov otac bio je građevinac, pa je i Dragan radio malterisanje. Oženio se tačno pre godinu dana, u leto. Još nije imao dece, a on je jedinac. Bio je vredan, društven, voleo je lov i motore. Živeo je sa suprugom i roditeljima u istoj kući i lepo su se slagali - kaže za „Alo!“ njegov prijatelj.

Pune stupce crne hronike

Komšinica pokojnoj penzionera kaže da njeno selo i okolina u poslednje vreme pune crnu hroniku.

- Puno je samoubistava i ubistava u ovom kraju. Ne znam šta je s ljudima? Kod nas u Malom Laolu je nedavno ubijen deda iz ulice. Dogodila se tragedija u lovu, kao i u susednom Velikom Laolu. Nikako da se dogodi nešto lepo - kaže penzionerka.

 

 

Penzioner se obesio zbog gangrene!

Pre nekoliko meseci u susednom Velikom Laolu penzioner Radomir Milenković (65), zvani Dunja, obesio se u porodičnoj kući, pošto mu je u bolnici saopšteno da će mu odseći nogu zbog gangrene.

- Lekari su tati rekli da će da mu seku nogu iznad kolena, zbog gangrene, kako se ne bi proširila! On to nije želeo! Moja supruga ga je iz bolnice odvela kući, a posle su mi javili da se obesio! Zatekao sam ga kako visi… - ispričao je za „Alo!“ njegov sin Danijel.