Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič

Njegova majka Jelena se pita, ako je dete povređeno na času, šta onda da roditelji i deca očekuju tokom odmora.

- Kakvu zaštitu imaju naša deca u školi? Ko je za ovo odgovoran?

Prema rečima majke, njen sin godinama trpi nasilje.

- Kao roditelji smo tražili zaštitu i pomoć i evo šta smo dobili - navela je ona.

Izgubila troje dece u dva požara, a sada je zla sudbina i nju odnela! (FOTO)

AUTOR: Kurir/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.09.2019. 11:38 Elvira Kolompar (33) iz Sente, koja je u teškoj saobraćajnoj nesreći poginula u Tornjošu kod Sente, izgubila je decu u dva požara. Naime, u novembru 2018. godine, u požaru koji je izbio u trošnoj kući u Senti, stradala je osmogodišnja Emina, dok su njena dva brata i sestra teško povređeni.

Prema njenim rečima, dečak je već duže vreme maltretiran u školi, najsitniji je u odeljenju i ima problema sa srcem. Dete je maltretirano od prvog razreda, roditelji imaju zvanične pisane prijave, ali, kako kažu, nema ko da ih sagleda, pa će zadovoljenje potražiti na sudu.

- Šest godina se borimo sa vetrenjačama i svi se prave ludi. Prvo škola ne radi svoj posao, jer konstantno prikrivaju nasilje da se ne bi rušio rejting škole. Inače je on najmanji u odeljenju i sa najmanjom težinom. Do skoro ni fizičko nije pohađao jer mu je doktor zabranio, jer ima problem sa srcem. To dete je ćutalo godinama i trpelo svakodnevno nasilje. I sada jedini način odbrane ima da opsuje jer za drugo nije sposoban - naveo je dečakov otac na Fejsbuku.

On je dodao da njegov sin nikada nikog nije bez razloga opsovao.

PROČITAJTE JOŠ:

- I za takvo ponašanje postoji kazna koja svakako nije razbijena glava - naveo je otac.

Majci su brojni zabrinuti roditelji preporučili da prebaci dete u drugu školu, da ga spasi daljeg zlostavljanja. Na takve predloge su, opet sasvim logično, reagovali drugi koji smatraju da ne treba žrtva da napušta školu. Bilo je onih koji su predlagali majci da, s detetom, ode u kuću nasilnika i opomene da se slično više ne ponavlja.

Na objavu majke javio se i brat nasilnika koji tvrdi da je žrtva prethodno "opsovala majku" njegovom bratu.

Udruženje "Drug nije meta" jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

Komentari (2)

rea

29.09.2019 14:21

Državo,pod hitno drastično kažnjavajte i decu i njihove roditelje koji ih nisu vaspitali!Deca će se poubijati,a i onako vlada bela kuga!

ljubica

29.09.2019 15:41

Ovo prosto moze da se resi. Sve sa probleminma u isti kos u poseban razred. Pa onda nek tu deluje sistem divljeg zapada. A i ostali roditelji cija deca jos nisu dosla na red za razbijanje glave treba slozno da traze da se taj jedan neprilagodjeni skloni iz razreda ili u protivnom da oni sa sklone svoje decu. Roiteljima je duznost da sacuvaju zivot sopstvene dece.