Hitna pomoć
Alo!/Masanori Josida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Josida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Josida

Hodnik Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci bio je poprište nemilog događaja, kada je roditelj jednog učenika nasrnuo na dežurnu nastavnicu, koja je pokušala da zaštiti drugog đaka prema kojem je ovaj muškarac prethodno bio nasilan.

Otac je osmogodišnjeg dečaka rukom hvatao za vilicu, govoreći da njegovo dete niko ne sme da dira, a zatim je prosvetnu radnicu gurao po hodniku, vukao je za odeću i pokušavao da je udari.

Mališanu je na licu ostala modrica, pa je nekoliko sati kasnije bio kod lekara u dečjoj ambulanti, koji ga je uputio na dalje preglede u dečju bolnicu. O nemilom događaju obaveštena je i policija koja odmah došla u školu, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, a izjave treba da daju roditelji i nastavnica.

Nasilje se desilo 29. oktobra u prepodnevnim satima, kada je, kako navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan roditelj prateći svoje dete, u školskoj zgradi nasrnuo na jednog đaka, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

Komentari (2)

Irena

06.11.2019 21:53

Lako je osudjivati oca... Ali, da li je čoveku možda prekipelo ukoliko mu je dete maltretirano a škola i nastavnici nisu ništa preduzimali? A možda je i kriv?

Hallo 44

07.11.2019 06:54

Da li je za osudu ovakav postupak jeste ali na žalost skoro da ne postoji drugi način da se reši problem vršnjačkog nasilja. Kad sam ja bio u školi onda su pojedinci dovodili starijeg brata, druga itd i onda batine na sve strane. Znate kako kad jedan nasrće na drugog a ovaj ne odgovara brani se ćutanjem onda taj drugi ga maltretira dok god ne dobije odgovor