HOROR U NIŠU Dečak izboden na smrt jer nije hteo da prodaje drogu?!

Bojana Lilić, majka ubijenog Ivana (18), kaže da je njen sin ranije dobijao pretnje jer su pokušali da ga uvuku u lanac prodaje droge, ali da on nije želeo time da se bavi

Ubijeni Ivan Lilić
Ubijeni Ivan Lilić, Foto: Privatna arhiva

Maloletni T. M. (15), koji je uhapšen zbog sumnje da je Ivana Lilića (18) iz Niša 12. juna izbo nožem, nanevši mu povrede od kojih je preminuo u bolnici istog dana, prethodno ga je pozvao na sastanak.

Prema nezvaničnim saznanjima, on se branio da ga je Lilić navodno maltretirao zbog nekakvog duga, pa ga je pozvao i zakazao mu da dođe u park kod Apelacionog suda oko 00.45. On je priznao da ga je izbo nožem, koji je policija kasnije pronašla ispod jednog stepeništa. Njih dvojica su se poznavali odranije, ali nisu bili u dobrim odnosima.

Policija je saopštila da je maloletnik Ivana nožem ubo dva puta u stomak, nanevši mu povrede od kojih je preminuo 12. juna oko 14 časova na Grudnoj hirurgiji. Policija je za manje od 24 časa identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Bojana Lilić, majka ubijenog mladića Ivana Lilića (18), kaže da je njen sin ranije dobijao pretnje jer su pokušali da ga uvuku u lanac prodaje droge, ali da on nije želeo time da se bavi. Ona je rekla da ne zna da li te ranije situacije imaju veze sa napadom i fatalnim ranjavanjem njenog sina.

Majka ubijenog Ivana
Majka ubijenog Ivana, Foto: B. Janačković

- Dobijao je ranije neke pretnje. Neko ga je čak i u školi čekao, nudili su njegovim drugovima po 500 dinara da kažu gde je on. Sve je počelo u februaru, kada mu je u jednoj igraonici prišao momak koga ne poznaje i dao mu 500 dinara da mu pričuva kesu sa marihuanom na jedan sat. On je sedeo u igraonici, a kada su drugovi pošli u grad, krenuo je i on. Međutim, zaustavila ih je interventna jedinica policije i privela ih. Pokušao je da objasni da je dobio kesu da je pričuva za 500 dinara, ali nije vredelo. Napisali su mu prijavu i oduzeli kesu. Onda je počela tortura - priča kroz suze Bojana Lilić.

Ona kaže da je mladić koji mu je dao kesu, a koga ne poznaje, zahtevao da mu da pare.

- Daj 50 evra, daj 100 evra, jer je ta „roba“ ostala u policiji. Daj 150 evra, daj 300 evra. Nije smeo ni u školu da ide. Nego kako bi skupio nešto para, slao je tom momku koji mu je dao kesu, a koga nije poznavao, niti mu znao ime. Plakao je, molio me da mu pomognem da se razduži, rekao je da ga teraju da prodaje drogu, ali da on to ne želi da radi. Ne znam kako, ali uspela sam da obezbedim oko 700 evra samo da bi ga ostavili na miru. Pitala sam da idem da prijavim policiji, kaže - nemoj, majka, pobiće nas, ti ne znaš kakvi su. Poslednji poziv imao je 26.maja. Pozvao ga je taj momak i rekao da mu duguje samo još 5.000 dinara. Pošto mu je platio, pretnje su prestale. Preksinoć smo sedeli i pričali. Kažem - sinko, je l’ ti malo lakše nego da te jure da te zovu? Rekao je - ne zovu. Lakše je što ne dugujem, ali mi je mnogo teško u šta sam tebe uvalio. Još sam kredit podigla advokata da angažujem - jada se nesrećna majka.

 • Korisnik: neko
  14/06/2017 - 21:57
  Koja prica.Izgleda da se zaduzio za drogu ali izgleda i da su ga reketirali.Jadan decko.
 • Korisnik: soca
  14/06/2017 - 21:11
  U Nisu ponekad padne sitni diler radi javnosti.A krupne zverke dileri uzivaju.
 • Korisnik: rajko
  14/06/2017 - 21:09
  U Nisu matori dileri uzivaju i zasticeni su.
 • Korisnik: lidbo
  14/06/2017 - 20:12
  Eh da nam je malo Filipinskog zakona. Ne bi vise bill narkomancina!
 • Korisnik: Suzuki
  14/06/2017 - 17:19
  ...bio je samo dječak..njemu se nema šta zamjerit..priče su nebitne...još je bio nesvjestan zbog rane dobi..ukrali su ga uzeli mu život..uzeli su mu sve što je imo.. šta je ovo ljudi mexiko..daj dilere pred metak jblate eu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi