Dečak, Gornja Crnišava
Facebook
Dečak, Gornja Crnišava

Facebook

Dečak, Gornja Crnišava, Foto: Facebook

Tinejdžer V. M. (15) iz sela Gornja Crnišava, nadomak Trstenika, preminuo je u ponedeljak u bolnici u Kruševcu nakon što je iz lovačke puške svog oca, navodno tokom igre, ispalio hitac sebi u glavu.

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila oko 13 časova, dok je mališan bio u svojoj sobi.

- Dečakov deda je kobnog dana bio u dvorištu, a roditelji na poslu. Mališan se, kao i svakog dana, igrao u svojoj sobi. Međutim, sat posle podneva starac je čuo pucanj u kući, nakon čega je utrčao unutra da proveri šta se dogodilo. U sobi je potom zatekao jeziv prizor - svog unuka u lokvi krvi i lovačku pušku pored njegove glave - navodi naš izvor.

Kako dodaje, tinejdžer je u tom trenutku bio živ, pa je njegov deda, grcajući u suzama, odmah pozvao Hitnu pomoć.

- Starac je primetio rupu od metka na licu svog unuka. Čekajući lekare, plakao je nad njegovim telom, nadajući se da će dete preživeti. Nakon izvesnog vremena, čuo je sirenu sa vozila Hitne pomoći, a potom je kroz prozor video rotaciono svetlo. Lekari su s opremom za prvu pomoć ušli u dom ove porodice i mališanu ukazali neophodnu pomoć, ali su zbog ozbiljne povrede bili prinuđeni da ga hitno prevezu na Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Kruševcu - dodaje naš sagovornik.

Komšije: Nastradali mališan je bio divan i veseo

Porodica nastradalog tinejdžera, kažu komšije, očajna je zbog njegove smrti. - Otac pokojnog dečaka bavi se građevinom, a u slobodno vreme ide u lov. Njegova majka, sa druge strane, zaposlena je u jednoj fabrici u Trsteniku. Mališan je bio divan i veseo, a završavao je osmi razred osnovne škole - pričaju komšije.

Lekari su se čitav sat borili za život dečaka, ali operacija, nažalost, nije uspela.

- Hirurzi su uložili sve napore da sačuvaju mališanov život, ali su u 15.15 časova, posle teškog medicinskog zahvata, proglasili njegovu smrt - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Budući da je reč o nesrećnom slučaju, policija neće objaviti zvanično saopštenje, ali se proverava da li je mališan stavio patron u pušku svog oca ili je on već bio u njoj. Ono što se sa sigurnošću može reći je da je dečak provirio kroz cev puške, nakon čega je slučajno pritisnuo obarač.

Pročitajte:

Komentari (1)

Alo

03.03.2021 07:59

Pa kako dete može da dohvati okidač i da sam sebi uperi pušku. Malo mi zvuči nemoguće, ako me razumete. Morate da pružite više dokaza u vestima, ne možete ovako samo da ispaljujete.