Darko Kostić
Alo!/Ognjen Radošević
Darko Kostić

Alo!/Ognjen Radošević

Darko Kostić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Kreator Darko Kostić je juče prisustvovao zakazanom suđenju. Na glavnom pretresu su tužilaštvo i odbrana iznosili uvodne reči, dok je Kostić samo kratko rekao da nije kriv ni po jednoj od četiri tačke optužbe.

Pretres je trajao dva časa, sa manjom pauzom, a raspravljalo se o zakonitosti dokaza. Advokat Dimitrije Ilić, branilac Darka Kostića, je isticao da je velika većina dokaza koje je tužilaštvo predložilo, prikupljena protivno zakonu.

Sa druge strane tužilaštvo se protivilo izdvajanju dokaza, pa je ostalo da sud do sledećeg suđenja odluči o legalnosti dokazima.

Pročitajte još:

 

Takođe, raspravljalo se i o isključenju javnosti sa suđenja, po predlogu tužilaštva, čemu se protivila odbrana, pa je sud doneo rešenje da će javnost biti isključen samo u pogledu maloletnog oštećenog L.J, odnosno kada on bude davao iskaz.

Podsećamo, modnom kreatoru se na teret stavlja izvršenje četiri krivična dela, a preti mu kazna zatvora od dve godine. Sledeći pretres zakazan je za 31.01.2019. godine, kada bi Darko Kostić trebao da iznese svoju odbranu.