Darko Kostić izlazi iz pritvora
alo.rs/Masanori Jošida
Darko Kostić izlazi iz pritvora

alo.rs/Masanori Jošida

Darko Kostić izlazi iz pritvora, Foto: alo.rs/Masanori Jošida

Viši sud u Beogradu je odbio žalbu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, koje smatra da i dalje postoji opasnost da modni kreator Darko Kostić utiče na svedoke, kao i opasnost da će ponoviti krivična dela.

Pročitajte još:

Odluka Trećeg osnovnog suda u Beogradu o ukidanju pritvora je potvrđena, pa će se Darko Kostić u nastavku postupka braniti sa slobode.

Darku Kostiću se na teret stavlja polno uznemiravanje, nedozvoljeno držanje opojne droge, kao i omogućavanje uživanja opojnih droga. Pritvor mu je ukinut nakon ispitivanja poslednjeg svedoka. Tužilaštvo se nakon toga žalilo, a ta žalba je u Višem sudu odbijena. Budući da na ovu odluku nema prava žalbe, Darko Kostić će se definitivno braniti sa slobode do kraja postupka.

Sada će predmet biti vraćen u Treći osnovni sud u Beogradu, gde će se odlučivati da li će određeni dokazi biti izdvojeni zbog nedozvoljenog pretresa stana, s obzirom na to da nije postojala adekvatna naredba za pretres.

Advokat Dimitrije Ilić, jedan od branilaca Darka Kostića kaže da je ovakva odluka Višeg suda u Beogradu bila očekivana i pravno jedina moguća.

- Sada je na Trećem osnovnom sudu u Beogradu da odlučuje o nedozvoljenim dokazima. Nadam se da će sud odlučivati nepristrasno i stručno kao i do sada, i da će izdvojiti sve one dokaze koji su prikupljeni protivno zakonu, a ima ih nemali broj - rekao je Ilić. - Na taj način bi se stvorili neophodni uslovi za zakonit i pravičan postupak pred nama. U suprotnom bi se trajno ugrozio krivični postupak, koji je ionako opstruisan povredom prava na odbranu, jer braniocima i okrivljenom nije omogućemo da se upoznaju sa dokazima, kao ni da predlože svoje dokaze.

Komentari (2)

Misko

12.09.2018 16:50

Ima sa se izvuče sa ovim advokatom.

Pravda

12.09.2018 17:09

Danas ukinut pritvor, sutra izdvojeni dokazi a prekosutra oslobođen, samo plati dobrog advokata.