Marija ljubi ikonu za spas svoje majke
Privatna arhiva
Marija ljubi ikonu za spas svoje majke

Privatna arhiva

Marija ljubi ikonu za spas svoje majke, Foto: Privatna arhiva

Danijela Kovačević (26) iz Inđije već devet godina je u stanju budne kome, u koje je zapala sa svega 17 i po godina, kada je posle porođaja carskim rezom i rođenja zdrave devojčice dobila sepsu! 

Njena porodica krivi lekare što 14. oktobra 2009. u novosadskom porodilištu „Betanija“ nisu prepoznali da je Danijela, koja je jaukala od bolova, ugrožena.

- Ćerka se porodila carskim rezom. Posle 13 dana je kukala da joj nije dobro i da joj se koči leva strana tela. Osećala se loše, imala je temperaturu i povraćala je, ali su joj lekari rekli „da se mazi“ - kaže Danijelina majka Vesna.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto igre s vršnjacima u igraonici, njena ćerka Marija (9) svaki rođendan provodi uz majku i ima samo jednu želju - da joj mama izađe iz kome i ozdravi!

- Kada dođem iz škole, prvo odem do mame da je pozdravim, vidim kako je i da joj dam da jede - priča za „Alo!“ skromna Marija, koja je zbog majčine bolesti dosta zrelija od svojih vršnjaka.
Devojčica je sa bakom Vesnom Drašković i članovima uže porodice preuzela brigu o majci, koja je vezana za postelju.

Pomoć za rehabilitaciju

Porodica Danijele Kovačević zahvalna je svima koji su na bilo koji način pomogli njenu rehabilitaciju, kao i većini lekara. Za terapije i rehabilitaciju u inostranstvu potrebno je puno novca, zbog čega je uspostavljen humanitarni broj 1727. Slanjem jednog SMS-a donira se 100 dinara.

 

-Najlepši poklon za rođendan bio bi mi da moja mama izađe iz kome. Najviše želim da dođe u školu i da moji vršnjaci vide da i ja imam mamu - kaže Marija.

Njena baka Vesna u potresnoj ispovesti za „Alo!“ navodi da devojčica brine o Danijeli jednako dobro kao i odrasli članovi njihove porodice.

- Ona je neverovatno dobro dete i odličan je đak. Ide sa dedom u manastir da pali sveću za ozdravljenje majke. Raduje se svakoj majčinoj reakciji kada joj otpeva neku pesmu ili nacrta crtež, jer je to jedina komunikacija koju ima sa njom. Vršnjacima često govori: „Imam ja moju Dacu, videćete je kad ozdravi“ - priča Vesna o svojoj unuci.

 

Danijela Kovačević je imala 17 i po godina kada je zapala u stanje budne kome nakon porođaja. Jedina je osoba u Srbiji koja je toliko dugo u komi. Danijelina majka Vesna već devet godina preživljava agoniju, jer joj je ćerka svakodnevno životno ugrožena, ali joj volja i snaga pomažu da spozna život u sasvim drugom svetlu.

- To je moj život, drugi nemam. Najteže je gledati svoje dete kome ne možeš da pomogneš. Nemoć je najstrašnija... Crpim energiju iz moje Dace. Kada vidim kakav je ona borac, kakvu čeličnu volju i snagu ima, a toliko je bolesna, kažem sebi da moram da izdržim! Ako bog misli da ovoliko mogu da izdržim, ja sam mu zahvalna - kaže na kraju razgovora Vesna Drašković, koja je usled stresa za ovih devet godina već devet puta operisana.

Tagovi

Komentari (6)

ivana

15.10.2018 09:00

I meni su isto pre 20-ak godina ostavili posteljicu pri nor. porodjaju.Znam da je dr rekao babici da ocisti sve.5 dana od nedelje do petka su me drzali u bolnici sa tem. i kada su me otpustili sestre su u viziti govorile da sam razmazena, nisu htele da priznaju da imam tem. koju su mi izmerili u hodniku kod njih.12. dan sam samoinicijativno zakazala renrgen gde se ispostavilo da je ostalo parce.Cistili su me na zivo jer nisu imali anestezije.Valjda sam imala srece sto sam preduhitrila sepsu!

nmn

15.10.2018 10:16

dace bog probudice se iz kome,molimo se svi da ozdravi

lili

15.10.2018 10:30

Ne mogu da shvatim da joj niko dosad nije pomogao,i drugi ce se poradjati u Betaniji.

Mili

15.10.2018 13:02

Presveta Bogorodice spasi ovu zenu da ozdravi i da bude srecna sa svojom djevojcicom.Amin.

TANJA

15.10.2018 16:13

Ovde je zeni totalno upropascen zivot.Ovde dravni organi treba da traze odgovorne za ovo.Prestrasna tragedija.Majka sta je dozivela.I sta detence,u sebi prezivljava.Sto ce i na nju ostaviti trag.PRAVDA DA SE TRAZI I ODGOVORNI,ZA OVO.MOLIM OBJAVU.

mia

15.10.2018 17:26

Mozda da je odvedu u neki manastir Tumane,Koporin,Ostrog...sv.Petku Kalemegdan