Danijela P.
Facebook

Danijela Radojičić (36) u nervnom rastrojstvu ubila sopstveno dete i sebe, a sumnja se da je bila u depresiji jer je nedavno izgubila bebu u šestom mesecu trudnoće.

Ulcinj plaza

Youtube printscreen

Nezapamćena porodična tragedija odigrala se na Bežanijskoj kosi, kada je Danijela Radojičić (36) izvršila samoubistvo skokom sa četvrtog sprata porodičnog stana nakon što je prethodno prerezala vene svojoj trogodišnjoj ćerki Teodori i bacila je kroz prozor.

Drama ove nesrećne porodice dogodila se oko osam sati ujutro u njihovom iznajmljenom stanu u Ulici Ismeta Mujazinovića, a motiv ubistva deteta i samoubistva majke i dalje nije poznat. Pretpostavlja se da je nesrećna žena bila u depresiji nakon što je nedavno izgubila bebu u šestom mesecu trudnoće.

Požar

Pre nego što je ubila dete i sebe, rastrojena žena je, kako se sumnja, zapalila stan, iz koga je počeo da kulja dim koji je uznemirio komšiluk.

Pročitajte još:

Kako se saznaje, u prvom trenutku komšije su pomislile da nesrećna majka beži od požara i da je zajedno s detetom iskočila kroz prozor sa četvrtog sprata.

- U prvom trenutku su svi pomisli da se majka odlučila na očajnički potez jer je zajedno s detetom bežala od vatrene stihije. Međutim, po dolasku policije otkrivena je stravična istina. Ispostavilo se da je majka, navodno, sama izazvala požar, kao i da je neposredno posle toga detetu koje je spavalo isekla žiletom vene na rukama, a potom ga bacila kroz prozor. Nakon toga je žile na rukama prerezala i sebi, a potom skočila kroz isti prozor. Ovo su zasad i dalje pretpostavke, a šta se tačno dogodilo utvrdiće istraga - objasnio je izvor upoznat sa slučajem.

U trenutku zločina Danijelin suprug i Teodorin otac Dejan Radojičić bio je na poslu, a stravične vesti zatekle su ga pred zgradom.

- Čovek je od bola i šoka koji je doživeo ostao nem. Nije mogao nijednu reč da kaže policiji - kazao je naš sagovornik.

Nije bilo prijava

On dodaje da porodica Radojičić nije bila evidentirana u policiji.

Otac žene kukao na sav glas: Meni više niko ne može da pomogne

Na mesto nesreće ubrzo je stigao i Danijelin otac.

- Teodora, gde si, sine - dozivao je unuku očajni čovek. Njegovi jauci nikog nisu ostavili ravnodušnim, a on nije znao šta ga je u trenutku snašlo.

- Ne može meni niko više da pomogne. Sklonite se od mene! - vikao je potreseni čovek svakome ko mu je prišao, pa čak i lekarima Hitne pomoći koji su na poziv policije ili komšija došli.

Slomljen od bola dozivao je i sina Dalibora i zeta Dejana.

- U policiji nije prijavljeno nasilje u porodici, niti je Danijela bilo gde registrovana kao pacijent koji ima psihičke probleme. Ona je inače farmaceut i zaposlena je na VMA, pa se ne isključuje mogućnost da je u trenutku zločina bila pod dejstvom nekih psihoaktivnih supstanci ili lekova koje je sama sebi prepisala. Takođe se proverava da li je zapala u depresiju nakon nedavnog spontanog pobačaja i gubitka bebe u šestom mesecu trudnoće - dodaje sagovornik.

Kako se saznaje, očevici su ispričali policiji da su nesrećnu Danijelu videli kako stoji na klima-uređaju nekoliko sekundi pre nego što je skočila.

- Svedok ju je navodno čuo kako viče nešto poput: "Kosovo je Srbija! Ne damo Kosovo, uzeste nam sve! Kosovo je naše!" Pretpostavio je da će žena da skoči i pojurio u njen stan, ali je, nažalost, ona već skočila - rekao je sagovornik i dodao da je nesrećna žena poreklom s Kosova.

Komšije u šoku: Ništa nije ukazivalo na tragediju

Susedi porodice Radojičić takođe su bili u potpunom šoku.

- Ne znam šta da vam kažem. Tu su podstanari poslednjih nekoliko godina. Njen suprug je bio predsednik kućnog saveta. Znamo ih kao finu porodicu. Nisu delovali da imaju bilo kakvih problema, niti je bilo šta ukazivalo na ovakvu tragediju. Njenog supruga smo viđali često, kosio je travu ispred zgrade, trudio se koliko je mogao da nam ovde bude što lepše - priča jedna komšinica.

Često šetali devojčicu: Deda brinuo o njoj

Očajnog oca Danijele R. često su viđale komšije ispred zgrade.

- Uživao je sa unučicom i potpuno ga razumem kad ga sad vidim u ovako očajnom stanju. Ona je, čini se, bila sav njegov svet. I sada, kada je doziva, srce mi se slama. Čula sam da su Dejan i Danijela bili sedam godina zajedno i da su imali skladnu vezu - priča druga komšinica.

Komšija: Rekao sam joj da ne skače

Drugi komšija je rekao da je osetio dim i da je izašao na terasu.

- Video sam ženu, ali ne i dete. Pretpostavio sam da želi da se ubije. Rekao sam joj da stane, da ne radi to, ali kao da me nije čula. Požurio sam da siđem, da pokušam da joj pomognem, ali ona je već ostvarila svoju nameru. Daleko veći šok sam doživeo kada sam video i telo deteta pored nje - priča potreseni komšija.

Komšinica: Devojčica kao da je spavala

Jedna od komšinica Radojičića kaže da je prošla prolazom između zgrada ubrzo posle tragedije.

- Videla sam ih. Obe su bile krvave. Devojčica je davala znake života, izgledala je kao da spava. Međutim, Danijela je preminula odmah od zadobijenih povreda - kaže komšinica.

Fejsbuk Poslednji post: Dobro došla, Teodora

Poslednji post koji je Danijela na Fejsbuku objavila bio je pre više od tri godine i na njemu je crtež na kome piše "Dobro došla, Teodora!" Inače, Danijela nije bila aktivna na pomenutoj društvenoj mreži ili joj je profil delimično zatvoren. Ipak, prema ranijim postovima može se zaključiti da je bila društvena i da je često putovala.