priveden Damnjan Šobić
Alo
priveden Damnjan Šobić

Alo

Damnjan Šobić, Foto: Alo

Njemu je nakon toga ukinut pritvor u kojem je bio od hapšenja 25. februara i određen mu je kućni pritvor. Šobić je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja, kojio je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu.

Presudom su mu oduzeti sporni pištolj i municija, koji su prilikon pretresa pronađeni, a bili su skriveni u komodi koja ima duplo dno. Sud mu je danas takođe ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana, koja će trajati do stupanja na izdržavanje kazne, precizirala je portparolka suda Bojana Stanković.

Šobić je bio uhapšen 25. februara, a tada je izbegao saslušanje tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor.

Navijaci

Alo

Navijaci, Foto: Alo

Nakon više od mesec dana, on je odlučio da prizna radnje izvršenja krivičnog dela, odnosno priznao je da su pronadeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada ponovo osuđen. To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Interventne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka. Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.