Ubica iz Jabukovca
Instagram/Davor P.
Ubica iz Jabukovca

Instagram/Davor P.

Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P.

 

Maja B. (25), iz negotinskog sela Dupljane, koju je Davor Pernić (35), iz Jabukovca, u dopunjenoj izjavi označio kao saučesnika u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna 7. avgusta prošle godine - nije učestvovala u tom masakru!

Ovo je potvrđeno nakon preslušavanja snimaka razgovora koji su vođeni između Maje B. i Pernića i njihovog direktnog sučeljavanja pred istražnim organima.

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B. materijal, koji je je bio smešten na četiri diska, na kome su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, definitivno je ustanovljeno da tu nema nikakvih dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu u mestu Velja Vratna. 

Davor Pernić

Privatna arhiva

Davor Pernić, Foto: Privatna arhiva

 - Razgovori između Maje B. i Pernića su, uglavnom, vođeni na vlaškom jeziku - navodi izvor iz istrage. - Zato smo, najpre, sve morali da prevedemo, preslušamo i sačinimo transkripte. Tada je ustanovljeno, a to je dokazano i u direktnom sučeljavanju između Maje B. i Pernića da tu nema dokaza koji ovu ženu povezuju sa surovim masakrom.

U međuvremenu, Maja B. je puštena da se brani sa slobode, dok je Pernić vraćen u Okružni zatvor u Negotinu.

ANALIZA OPUŠKA

- OSUMNjIČENI nas je odveo do mesta zločina i pokazao nam opušak od cigarete - navodi naš sagovornik. - On tvrdi da je reč o ostatku cigarete koju je, navodno, Maja B. zapalila nakon zločina i drži se priče da je ona pucala i ubila dve žene tokom masakra na imanju Kazimirovića, tako da sada čekamo DNK analizu tog opuška.