Audi, hapšenje
Alo/ Vladimir Marković
Audi, hapšenje

Alo/ Vladimir Marković

Audi, hapšenje, Foto: Alo/ Vladimir Marković

* Nasilnom policajcu preti od šest meseci do 8 godina zatvora

* Brutalno se iživljavao nad nesrećnicom

* Ona je završila u Urgentnom centru

Policijski službenik, koji je bio 15 meseci u emotivnoj vezi sa V. D. tereti se za zlostavljanje i mučenje, pošto je u svom domu fizički nasrnuo na partnerku koja nije živela sa njim.

Za to krivično delo, ako se dokaže da je kriv, zaprećena je kazna zatvora u rasponu od šest meseci do pet godina.

Istraga koja je prethodila optužnici, utvrdila je da je M. S. uzeo partnerkin mobilni telefon i počeo da je ispituje ko su ljudi zabeleženi u telefonskom imeniku, nakon čega je došlo do svađe tokom koje je policajac zaključao ulazna vrata i nije joj dao da ode.

 

"Jel nosiš mantiju, to me pali?" Vladika se brani: "Nemam veze sa tim, hoće da mi smeste"!

AUTOR: Kurir.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 10.10.2019. 22:04 - 10.10.2019. 22:22 Vladika je izgubio mobilni u manastiru Prohor Pčinjski, eparhijom kružile fotografije golih mladića, muškog polnog organa i lascivne poruke koje su navodno nađene u njegovom telefonu!

- Kako su pokazale povrede V. D. koje su konstatovane u Urgentnom centru, policajac joj je udario šamar, bacao na zid, davio, vukao i grizao za uši! Srećom devojka je u jednom trenutku nekim čudom uspela da se oslobodi nasilnika, otključa ulazna vrata i pobegne – navodi izvor.

Nakon hapšenja, policajac kome je bio određen pritvor i izrečena hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja žrtve, negirao je zlostavljanje i mučenje, tvrdeći čak da je V. D. "sama sebi nanela povrede da mu se osveti", a to sve jer joj je "saopštio da je ostavlja".

Inače, po podacima Policijske uprave Valjevo koja pokriva Kolubarski okrug, u periodu od početka prošle do 1. avgusta ove godine izrečeno je ukupno 1.367 hitnih mera protiv nasilnika nad bračnim ili vanbračnim partnerkama. Od toga broja 944 su hitne mere privremene zabrane kontakta i prilaska žrtvi, kao i 423 hitne mere privremenog udaljenja nasilnika iz stana.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Samo u 80 slučajeva, pokazuju policijski podaci, počinioci nasilja su prekršili izrečene hitne mere i njima je prekršajni sudija izrekao kazne.

STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Niz institucija u Srbiji bavi se sprečavanjem nasilja u porodici. Žene koje se osećaju nebezbedno, koje partner ili bilo ko drugi izložava nasilju, mogu kontaktirati sledeće stručnjake koji im mogu pomoći da prevaziđu problem:

192 Policija

0800-100-007 SOS linija Autonomnog ženskog centra

0800-100-600 Prijava nasilja u porodici

0800-350-036 SOS telefon Udruženja “Fenomena”

011-2656-178 Besplatna pravna pomoć ženama koje prolaze kroz sudski postupak

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ!