Hitna pomoć
Alo.rs
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Problem pasa lutalica, kao nešto što se neretko zanemaruje kao manje bitno, dospe u žižu javosti tek kada neko pretrpi posledice. Tako je u selu Dobrače kod Arilja napadnuto četvorogodišnje dete.

Kako kaže otac povređene devojčice Slavoljub Obradović, dete se igralo u dvorištu ispred kuće, dok je on radio, kada je naišao čopor pasa.

- Ne znam da li ju je ujeo jedan ili više pasa. Čuo sam vrisku i plač deteta. Kad sam se okrenuo, video da je krupan crni pas na njoj i potrčao sam da ga oteram. Da nisam radio ispred kuće i video šta se dešava, mogao je da je zakolje - kaže Slavoljub za "Telegraf".

Kako kaže, dete je odmah vozio do grada lekaru, a u strahu da može da se desi najgore, put je prešao za oko 10 minuta.

- Ima više ujeda, naročito po glavi, bila je sva krvava. Ušivali su je u bolnici u Užicu. Još nije puštena kući. Slučaj smo prijavili policiji i podnećemo tužbu jer niko ne reaguje na pse lutalice. I kada ih pokupe, posle nekoliko dana ih vrate. Imam i ja pse, ali ih ne puštam da lutaju po ulici. Zbog nečije neodgovornosti moje dete je moglo da nastrada. Umesto da svi vode računa, ja treba da razmišljam da li će mi pas ući u dvorište i napasti nekog - dodaje on.

Sreća u nesreći bila je u tome da su psi devojčicu oborili s leđa i pala je licem prema zemlji, te je nisu izujedali u predelu lica i vrata.

Kako navode stanovnici Arilja i okolnih sela, psi lutalice su u ovom kraju svakodnevni problem, te mnogi roditelji, u strahu, svojoj deci ne dozvoljavaju da idu sama u školu, već ih voze.

Pročitajte još: