Kamion šleper
Profimedia
Kamion šleper

Profimedia

Kamion, ilustracija, Foto: Profimedia

Dečak je sa vrlo teškim povredama dopremljen do Urgentnog centra u Kruševcu, ali svi pokušaji lekara da ga spasu nisu pomogli, jer je mališan podlegao povredama.

Rade Jovanović, stric majke Stefana Pajovića (11), dečaka koji je preminuo u bolnici u Kruševcu u sredu popodne, nakon što je tovarni deo prikolice-špediter pao na njega u dvorištu porodične kuće u selu Zalogovac kod Varvarina, kaže da je u jednom trenutku samo čuo unuku Anastaziju kako je pisnula i tada je odmah poleteo ka njoj.

PROČITAJTE JOŠ:

- Kad sam je ugledao, pomislio sam da je povredila noge, jer mi se učinilo da tako nekako sedi. Ali, kad sam dotrčao i savio se, video sam Stefana u lokvi krvi. Ni sam ne znam kako, ali nadljudskim naporima uspeo sam da podignem naslonjeni deo mašine koji je težak oko 300 kilograma, a zet Miloš je brzo izvukao svog sina i odneo ga u auto - kaže Rade o nesreći koja se dogodila.

Sanitet hitne pomoći iz Kruševca koji je krenuo ka Zalogovcu, kod mesta Srnja je preuzeo Stefana.

- Odvezli su ga pravo na hirurgiju, tamo su se lekari nadalje borili za njega. Pokušali su sve, radili su i reanimaciju, ali, nažalost, nije bilo spasa – priča Rade o događaju koji je celu porodicu zavio u crno.

"Bio je svestrano dete"

Teške povrede ugasile su detinjstvo mališana koji je, kako priča rodbina bio svestrano dete.

- Pomagao je roditeljima Milošu i Vesni, bio je vezan za starijeg brata Ivana, koji pohađa drugi razred Ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji. Voleo je poljoprivredne alatke, kao mlađi trenirao je karate. Rođaci, prijatelji, komšije opisuju pokojnog dečačića kao dobrog i vaspitanog, nestašnog kao i svi drugi dečaci koji vole igru, a bio je i omiljen u svakom društvu - pričaju u selu za Stefana.

U kruševačkoj bolnici je urađena obdukcija dečaka. Vreme i mesto sahrane biće naknadno određeni.