Ljubiša Buha
e-stock/Miloš Rafailović
Ljubiša Buha

e-stock/Miloš Rafailović

Nikola Buha, Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Boško Buha (29), sin Surčinca Ljubiše Buhe Čumeta (55), i Nikola Buha (27), sin Čumetovog brata Novaka, koji su uhapšeni zbog sumnje da su navodno napali i opljačkali Čumetovog bivšeg telohranitelja, saslušani su danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Čumetov sin Boško se pognute glave i sa kapuljačom na glavi krio od fotografa dok su ga policajci sprovodili kod tužioca. Kako saznajemo, on je na saslušanju negirao krivicu, dok je Čumetov bivši telohranitelj u policiji navodno rekao da su mu dali 200 evra da ćuti!

Braća Buha su u tužilaštvu negirali krivično delo koje im se stavlja na teret tvrdeći da nemaju veze sa napadom! Boško i Nikola Buha su uhapšeni 21. februara u Surčinu zbog sumnje da su došli do kuće A. S. (35) zvanog Sale, pozvali ga da izađe, a onda ga je jedan od njih iznenada udario u glavu čvrstim predmetom!

Braća se terete da su mu iz torbice uzeli 500 evra, a da su mu posle vratili 200 evra govoreći mu da ćuti i da ih ne prijavljuje policiji.

Boško i Nikola Buha danas su dovedeni sa lisicama na rukama u tužilaštvo u Novom Beogradu kako bi dali iskaz. Nikola je bio obučen u sivu trenerku i crnu jaknu i prvi je u pratnji policije ušao u zgradu tužilaštva. Okupljene novinare i fotografe je prkosno posmatrao ne skrivajući lice, a ubrzo za njim je doveden i Boško Buha, koji je spustio glavu i stavio kapuljaču trudeći se da mu fotografi ne vide lice.

Ljubiša Buha

e-stock/Miloš Rafailović

Bosko Buha, Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Boško i Nikola Buha su u tužilaštvu rekli da nisu krivi, dok je A. S. u policiji rekao da su momci došli na kapiju, ali da ne zna zašto.

- Rekao je da ga je neko od njih dvojice udario u glavu, ali da nije video ko, jer je odmah pao. Ispala su mu dokumenta i novac, a braća su pokupila novac, a onda mu vratila 200 evra govoreći mu „da mora da ćuti i da ih ne prijavljuje policiji“. Napomenuo je da deset godina nije video Boška, a da je Nikolu prošlog leta video samo jednom - kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, A. S. je negirao tvrdnje prijatelja Boška Buhe da je navodno narkoman i da ceo Surčin zna za to, kao i da je špijunirao i snimao Čumetovu kuću i da je nekome slao snimke.

- Rekao je: „Nisam narkoman, to bi valjda negde bilo evidentirano.“ Podsetio je da je kod Čumeta radio kao telohranitelj od 2000. do 2008. godine, da nije u svađi sa njim i da je prvog srpskog svedoka saradnika tada čuvalo 30 ljudi. Naglasio je da nije špijunirao niti je kružio oko Čumetove kuće! Rekao je da je bio uhapšen 2003. godine kada je u „Kotobanji“ pronađeno oružje i da je godinu dana bio u zatvoru. Čumetovu suprugu Ivanu, kako tvrdi, nije video od 2008. godine - kaže naš sagovornik.

Do zaključenja ovog broja saslušanje nije bilo završeno, pa nije poznato da li je mladićima određen pritvor. 

Kamere sa komšijske kuće snimile napad

Kako saznajemo, A. S. je na saslušanju rekao da postoji snimak kamere koja se nalazi na komšijskoj kući, a na kojem se vide braća kako ga biju.

- Kamere su to snimile i on je to predao tužiocu. Napadnuti na glavi ima četiri kopče duboke četiri do šest centimetara, a desnu nogu je uganuo. Ispričao je da se teturao po dvorištu i da je neko pozvao Hitnu pomoć i policiju - kaže naš izvor blizak istrazi.