Ljubiša Buha Čume
Dušan Milenković
Ljubiša Buha Čume

Dušan Milenković

Ljubiša Buha Čume, Foto: Dušan Milenković

Prvi srpski svedok saradnik preti i da će otkriti celu strukturu ljudi koja mu radi o glavi.

-Nisam počinio nikakvo krivično delo i dokazaću da mi je sve napakovano - napominje Čume, koji je u zatvoru od 11. novembra 2015. jer je 3. oktobra 2014, kako je sud utvrdio, pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih napao na Mitrovdan, 8. novembra 2014.

Njegov advokat Stefan Jokić kaže za „Alo!“ da njegov klijent u zatvoru poštuje kućni red i da ne izaziva konflikte. On navodi i da Čume nije nedavno napao cimera nakon partije šaha.

- Tokom partije šaha mog branjenika je napao cimer, pa je morao da se brani - ističe Jokić.

Kako saznajemo, Čume je veliki zaljubljenik i pravi majstor u šahu, pa od šale pobeđuje druge zatvorenike.

Stefan Jokić, advokat Ljubiše Buhe

privatni album

Stefan Jokić, advokat Ljubiše Buhe , Foto: privatni album

On će uskoro da počne da služi kaznu od 16 meseci zbog vređanja tužioca.

- Izaći će na slobodu za godinu dana ako mu se ne uvaže njegove žalbe višim instancama - navodi izvor „Alo!“.

Presudila mi službena beleška

- Za krivično delo pokušaja ometanja pravde, u odnosu na tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Borisa Pavlovića, osuđen sam na 16 meseci zatvora i novčanu kaznu, ali suština je da sam osuđen sam na osnovu službene beleške, što je nečuveno u istoriji pravosuđa - rekao je Čume za „Alo!”.

 Buha se više od tri i po godine nalazi u zatvoru, a za poslednju kaznu je tražio uslovni otpust, ali je odbijen. Sudu se žalio i što 17. jula pošle godine nije bio uključen razglas tokom suđenja, ali je od nadležnih dobio dogovor da nisu bili obavešteni o održavanju glavnog pretresa.

Iz razloga bezbednosti, kako se navodi u odluci suda, njemu se sudi u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu, gde i služi kaznu.

Čume je od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, gde je odslužio ostatak kazne. Planirao je da napravi predah između dve robije, ali mu to neće poći za rukom, pošto Ustavni sud nije još rešio žalbu koju je uložio na presudu.

Centralni zatvor u Beogradu

Masanori Jošida

Ovde Čume robija, Centralni zatvor u Beogradu, Foto: Masanori Jošida/ALO

On je na poslednju kaznu osuđen zbog vređanja tužioca Borisa Pavlovića, koga je nazvao „kriminalcem koji mu radi o glavi u sprezi sa njegovom bivšom suprugom Ivanom Tulović“.

Komentari (3)

Sasa

04.06.2018 21:59

Pa znamo i mi.Zena tvoja.

gixy

04.06.2018 23:45

svima je jasno kao fan fa je kriminalac i ne razumem koga oni pokusavaju da slazu Pazi neko mu napakovao. Ma da gurnuli mu drogu u kokain.

Vuki

05.06.2018 02:48

Bolje da je usao u parove, tu bar nesto placaju..