Ljubiša Buha Čume
Dušan Milenković
Ljubiša Buha Čume

Dušan Milenković

Ubledeo u zatvoru, Ljubiša Buha Čume, Foto: Dušan Milenković

Kako saznajemo, Čume je hteo da napravi predah između dve robije, ali mu to neće poći za rukom, pošto Ustavni sud nije još rešio žalbu koju je uložio na presudu.

- On je hteo da između dve robije izađe na slobodu jer je očekivao da će Ustavni sud usvojiti njegovu žalbu i ukinuti presudu. Smatra da je za tužioca osuđen nezakonito, samo na osnovu službene beleške, iako je trebalo da bude saslušan u vezi sa tim - kaže izvor „Alo!”.

Čume je polovinom juna trebalo da izađe na slobodu iz beogradskog Centralnog zatvora jer se nadao da će Ustavni sud usvojiti njegovu žalbu za nepravilnosti tokom suđenja. On je na tu kaznu osuđen zbog vređanja tužioca Borisa Pavlovića, koga je nazvao „kriminalcem koji mu radi o glavi u sprezi sa njegovom bivšom suprugom Ivanom Tulović“.

- Za krivično delo pokušaja ometanja pravde, u odnosu na tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Borisa Pavlovića, osuđen sam na 16 meseci zatvora i novčanu kaznu, ali suština je da sam osuđen sam na osnovu službene beleške, što je nečuveno u istoriji pravosuđa - rekao je Čume za „Alo!”.

On je iz zatvora, preko advokata, poručio da je u teškom zdravstvenom stanju nakon tri godine i sedam meseci iza brave.

- Lošeg, izuzetno lošeg zdravlja sam - požalio nam se Čume.

Ivana Buha

Alo!/Rajko Ristić

Na nož sa bivšom ženom, Ivana Tulović Buha, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Naveo je da i da je zvanično okončao brak sa bivšom ženom Ivanom Tulović, kojoj ne dozvoljava da i dalje nosi njegovo prezime.

- Razveo sam se od supruge. Ćerka iz braka sa Ivanom Tulović me posećuje u zatvoru - kazao nam je Čume.

On je naglasio da je bio žrtva na suđenju i da sada isteruje pravdu.

- Desile su se brojne nepravilnosti u postupcima koji su vođeni protiv mene, tačnije, učinjeno je sigurno blizu 50 nepravilnosti, koje sada dokazujemo - dodao je on.

Buha se požalio da su mu namerno krali pisma od advokata, koja nije dobio do kraja krivičnog postupka. On je protestovao što mu u toku suđenja, dok je bio na izdržavanju zatvorske kazne u CZ-u, nije stiglo pismo od advokata Zdravka Đukanovića poslato 10. avgusta prošle godine, iako je suđenje okončano 31. avgusta 2017. godine.

centralni zatvor

rajko ristić

Ovde robija, Centralni zatvor u Beogradu, Foto: Rajko Ristić

Takođe je optužio sudiju Sinišu Babića da je u zvaničnom odgovoru koji je dostavio sudskoj upravi „naveo neistinite tvrdnje da je 17. jula. 2017. kasnio glavni pretres“.

Čume je uhapšen 11. novembra 2015. godine i osuđen na jednogodišnju robiju jer je 3. oktobra 2014, kako je sud utvrdio, pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih napao na Mitrovdan, 8. novembra 2014. Od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio je u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, gde je odslužio ostatak kazne.

Potom je 15. novembra pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci robije zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istrage i uticaja na svedoke!

Interesantno je da je sud ipak oslobodio Čumeta optužbe za pretnje bivšoj supruzi, pošto je u tom periodu bio u zatvoru u Padinskoj skeli. Svedok saradnik protiv zemunskog klana oslobođen je i optužbi za falsifikovanje isprava za ukradeni „ferari“, koji je ranije poklonio Ivani.

A gde su moja pisma?

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu nam je rečeno da se ne vodi evidencija pisama primljenih u sudu, već se prilikom njihovog prijema samo stavlja prijemni štambilj i pismeno se prosleđuje pisarnici, koja dalje postupa po istom, u skladu sa sudskim poslovnikom. Takođe je istaknuto da nije moguće utvrditi šta se desilo sa pismom Čumetovom advokata koje je 10. avgusta 2017. dospelo u sud, budući da služba prijema vodi evidenciju podnesaka u skladu sa sudskim poslovnikom. S druge strane, navode da je jedna pošiljka ekspedovana iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu 23. avgusta 2017, kao i da se u pomenutoj evidenciji nalazi prijemni pečat Okružnog zatvora u Beogradu i dokaz da je navedena pošiljka Okružnom zatvoru u Beogradu dostavljena 24. 8. 2017. godine.

 

Komentari (2)

miki

21.05.2018 23:00

stavite ga sa legijom u istu ćeliju ili sa sretkom kalinićem. drugo nije zaslužio. obična drukara

Vuki

22.05.2018 07:06

Prejak je Cume igrac, za ove legije i ostalu boraniju..