Ljubiša Buha Čume
Dušan Milenković
Ljubiša Buha Čume

Dušan Milenković

Odrobijao svoje, Ljubiša Buha Čume, Foto: Dušan Milenković

Buha, koji se u zatvoru nalazi od 2015, odslužio je robiju zbog dva krivična dela za koja je osuđen, a sutra izlazi iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

-Tačno je da moj klijent izlazi sutra na slobodu-izjavio je danas Čumetov advokat Zdravko Đukanović za "Alo.rs.

Ljubiša Buha je 2017. godine osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog krivičnog dela prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Milana Ljubenovića, kao i za sprečavanje i ometanje dokazivanja svojoj tadašnjoj supruzi Ivani Tulović Buhi (38).

Ivana Buha

Vladimir Marković/Alo

Čumetova biva supruga Ivana Buha, Foto: Vladimir Marković/Alo

Pored toga, on je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika tužioca tokom suđenja.

Buha je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Dok je bio u zatvoru razveo se od svoje supruge Ivane, sa kojom ima maloletnu ćerkicu.

U međuvremenu je tužio da ga je lažnim svedočenjem poslala na robiju! Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je ovu tužbu, pa je Ivani nedavno počelo suđenje.

Ivana Tulović Buha

privatna arhiva

Ovaj ferari je Čume poklonio supruzi Ivani Tulović Buha, Foto: privatna arhiva

Tulovićeva se tereti da je iznela niz lažnih optužbi protiv Čumeta u predmetu "ukradeni ferari", na osnovu kojih je on u decembru 2017. pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora.

Nisam lagala. braniću se sama!

Ivana Buha izjavila da će se na suđenju zbog optužbi da je lažno svedočila protiv svog supruga Ljubiše Buhe braniti sama i bez pomoći advokata. Ivana Buha, koja je optužena za lažno davanje iskaza na suđenju svom suprugu Ljubiši Buhi Čumetu, izjavila je u junu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da nije kriva i da nisu tačni navodi tužilaštva da je lažno teretila muža.

Ivana i Ljubiša su se tokom turbulentnog braka više puta rastajali i sastajali. Na sudu su se prvi put našli zbog incidenta od 3. februara 2011, kada je Ivana prijavila Čumeta da ju je pretukao u porodičnoj kući u Surčinu.

Međutim, na početku tog postupka ona je povukla optužbe i navela da se tada sama povredila jer joj je "pala tuš-kabina na glavu", pa je Buha oslobođen usled nedostatka dokaza.

Ucenjivala me i tražila mi tri miliona evra!

Čume je uzvratio Ivani da ga je ucenjivala i tražila mu da joj isplati tri miliona evra kako bi prestala da ga optužuje. Takođe je tvrdio da joj je policajac Ljubenović ljubavnik i da su zajedno smislili kako da izvuku od Buhe što više novca.Brakorazvodni postupak je okončan u decembru 2016, posle bespoštednog verbalnog rata u sudnici i preko medija. Starateljstvo nad zajedničkom maloletnom ćerkom dobila je Ivana, pošto je Čume u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Činilo se da su se strasti posle toga smirile, sve do 8. novembra 2015. godine. Ivana je tada podnela prijavu protiv muža sa tvrdnjom da je on fizički napao nju i dvojicu pripadnika njenog obezbeđenja kada je došla kod Buhe na slavu Mitrovdan u Surčin.

Čume je uhapšen nekoliko dana kasnije, 15. novembra 2015, i od tada se konstantno nalazi iza rešetaka, što u pritvoru, što u zatvoru, jer se u međuvremenu suočio sa brojnim drugim prijavama. Između ostalog, Ivana ga je prijavila da joj je poklonio ukradeni crveni "ferari".

Čume je, naime, bio optužen za ukupno pet krivičnih dela, a osuđen je za tri. Teretio se da je ugrozio sigurnost policajca Ljubenovića, kao i za prikrivanje krivičnog dela i sprečavanje dokazivanja.

Takođe, teretio se i za podstrekavanje vlasnika auto-servisa iz Surčina da prekuca brojeve na šasiji na ukradenom "ferariju", kao i da je iz zatvora u Padinskoj Skeli pretio preko telefona Tulovićevoj.

Na sve to, tokom trajanja postupka za ova krivična dela protiv Buhe je podignuta nova optužnica, i to zbog vređanja tužioca, kog je nazvao kriminalcem. Na kraju je za sva ova dela objedinjenom kaznom osuđen na ukupno četiri godine i osam meseci.