Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović
Blic
Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović

Blic

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović, Foto: Blic

 

Crnogorski istražitelji delimično su rasvetlili prošlogodišnje ubistvo Slobodana Šaranovića (78) iz Danilovgrada, a zbog osnovane sumnje da je organizovao ovaj zločin raspisana je poternica za Baraninom Alanom Kožarom. To je "Novostima" potvrđeno iz više izvora koji pojašnjavaju da je poternica raspisana na zahtev Specijalnog tužilaštva koje istražuje Šaranovićevu likvidaciju, jer su istražitelji došli do određenih materijalnih tragova, navodi list.

Šaranović je ubijen 11. marta prošle godine ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.Ubice su crnim automobilom marke BMV prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Policija je dan kasnije pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku.

Luka Bojović

EPA

Luka Bojović, Foto: EPA

Sagovornik lista navodi da Kožar nije jedina osoba za kojom se traga zbog ovog dela.

- Poternica je raspisana i za jednim srpskim državljaninom koji je dosad poznat po sitnim krivičnim delima, a zbog kojih je i robijao u spuškom zatvoru. Veruje se da je on jedan od ubica, ali zasad se u tom pravcu još prikupljaju dokazi - dodaje naš sagovornik.

On objašnjava da je Kožar osoba bliska klanu Luke Bojovića, zbog čega crnogorski istražitelji sumnjaju da je vođa "zemunskog klana", preko posrednika, angažovao Baranina da ubije Šaranovića sa kojim je bio u višegodišnjem sukobu.

Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj i, kako istražitelji tvrde, u tom ratu stradalo je više osoba.

Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru.

Luka Bojović je imao bliske kontakte sa ljudima iz crnogorskog podzemlja, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović, koji je pre pet godina poginuo u saobraćajnom udesu kod tunela Vrmac u Kotoru. Posle Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je njegov najbliži prijatelj Alan Kožar.

Osuđivan zbog bombi u hotelu "Splendid"

Za Kožarom je bila raspisana poternica zbog optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod automobila komandira Interventne jedinice barske policije Ivana Đokovića. U decembru 2017. Osnovni sud u Baru ukinuo je poternicu nakon što je prvostepenom presudom oslobođen ovih optužbi. Kožar je ranije presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na šest godina i deset meseci zatvora zbog podmetanja tri eksplozije na hotel "Splendid" u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji.