Hapšenje na Vračaru
Alo!/preant screen
Hapšenje na Vračaru

Alo!/preant screen

Hapšenje na Vračaru, Foto: Alo!/preant screen

On se pred tužilaštvom branio ćutanjem. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz člana 114, stav 1 tačka 11 u vezi člana 30 KZ i k.d iz člana 348, stav 4 Krivičnog zakona. Krivično delo iz člana 114 Krivičnog zakona odnosi se na tri oštećena lica, a predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Miljanović, rodom iz Herceg Novog navodno je povezan sa kavačkim klanom. On je, kako se sumnja, maskiran i naoružan ušetao u lokal gde je sedeo Miloš Nilović (31) zvani Runjo iz Nikšića, za koga policija veruje da je povezan sa škaljarskim klanom, pišu crnogorski mediji. Sa njim u društvu su bili Nikola Kovačević (39) i Vojislav Kostić (39).

U momentu kada je Miljanović maskiran i naoružan ušetao u lokal, svi gosti su ustali i počeli da beže, ili da traže zaklon od moguće pucnjave. Nilović i Kostić su se navodno sakrili iza šanka, dok su neki gosti uspeli da istrče iz kafića. Miljanović je nekoliko sekundi pogledom tražio metu, ali oružje nije potezao. Iza njega se čuo glas jednog gosta, ali iako se okrenuo na taj zvuk Miljanović nije zapucao, već je izašao iz lokala.

Miljanović je prošao kroz lokal, a potom iz njega izašao i pobegao u apartman koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala. Sutradan, dok je spavao, policija je upala u stan u kojem se krio gde ga je uhapsila na spavanju. U stanu u kojem se krio pronađen je pištolj “uzi”, silikonska maska, koje pripadnici crnogorskih klanova koriste prilikom likvidacija, kao i garderoba koju je osumnjičeni nosio kada je naoružan ušetao u kafić.

Koliko dugo se uhapšeni Crnogorac skrivao u ovom apartmanu još nije poznato, kao ni to da li je na ovaj način planirao da pošalje neko upozorenje Niloviću, Kovačeviću i Kostiću ili je iz nekog razloga odustao od namere, za sada nije poznato.

Miloš Nilović zvani Runjo potvrdio je za medije da se nalazio u kafiću u trenutku napada i da je pobegao čim je video da u lokal ulazi muškarac maskom na licu i oružjem u ruci. Međutim, on za “Krik” negira da je pripadnik škaljarskog klana.

- Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije. U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo više da idemo iz Srbije - kazao je Nilović i dodao da je u kafiću sedeo sa svojim kumom Kostićem.