Miroslav Mika Aleksić
Screenshot
Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Aleksić je na krajnje genijalni način čitao privatne detalje svojih đaka, a nije isključeno da je upravo  na osnovu onog što dozna birao svoje žrtve.

On je u odgovoru pojasnio kako to da kada dete dođe na audijciju za glumu, on zna da li je u pitanju mlada osoba iz porodice u kojoj su razvedeni roditelji ili je pak slučaj da je to jedinica/jedinac.

- Pa vidi se. Ja mislim da je pitanje iskustava i prakse i želje da se te stvari otkriju, ali deca su otvorena i u njihovim pogledima vi kao iz otvorene knjige možete da iščitate sve - započeo je Aleksić.

On je pojasnio da kao kao osoba sa iskustvom lako prodire u unutrašnji svet deteta.

- Sigurno da možete da vidite da li dete odrasta samo ili ima neki ožiljak. Sve to možete da upotrebite, ne može se ništa sakriti! Kod dece je to otvorenije. Naravno oni to zabašure svojim šarmom i krupnim očima, ali ako se to iščita taj trag će ostati za ceo život - naveo je režiser.

Na osnovu rečenog nije teško pretpostaviti da je upravo ovim "prodiranjem" u svest dece birao baš ono za koje je mogao da veruje da ga neće odati.

Roditelje je posmatrao kao ljude koji žele da poseduju svoju decu.

 - Roditelji se ponašaju kao da su vlasnici dece. Većina roditelja misli da su oni jedini koji su najbolji i jednini koji mogu da oblikuju dete. Na nesreću ta zabluda se brzo razotkrije, kroz godine oni iz vlasničkog odnosa prema deci prelaze u zabinutost, a odna sledi očaj jer gube kontakt sa njima - zaključuje Miroslav Mika Aleksić.