nemačka policija
printscreen/youtube
nemačka policija

printscreen/youtube

nemačka policija, Foto: printscreen/youtube

Ubistvo se dogodilo u aprilu 2019. u Sankt Galenu u Švajcarskoj, a Srbin je posle hapšenja izjavio da je krvavoj porodičnoj drami kumovalo to što je supruga godinama prebacivala mužu da je nesposoban i neupotrebljiv!

Prema navodima optužnice, koja je podignuta 28. septembra, žena je radila kao čistačica, dok je optuženi bio građevinac. Zajedno su izrodili decu, ali ga je supruga, prema navodima optužnice, vređala da je prljav, da se kurva i povrh svega da je homoseksualac.

Tokom čitanje optužnice navedeno je da je muž ubio ženu cipelom, dugom 56,5 centimetara i teškom 300 grama. Utvrđeno je da je žrtvu udario 20-30 puta po glavi i povredio joj mozak, što je prouzrokovalo smrt.

Javni tužilac je na početku suđenja naveo da je muž do kobnog dana bio miran, ali da je tada jednostavno pukao.

- Zgrabio je cipelu i nasrnuo na suprugu. Žena je pokušala da pobegne i da se sakrije ispod trpezarijskog stola, ali on je uspeo da je stigne.

Nije prestajao da je udara sve dok je davala znake života. Posle ubistva osumnjičeni je pozvao policiju i rekao im šta je uradio - rekao je tužilac.

- Tokom istrage je utvrđeno da je muškarac godinama trpeo maltretiranje, koje je kulminiralo kada se njihovo peto dete iselilo iz stana. Utvrđeno je da se žrtva pretvorila u tiranina. Nije bila zadovoljna životom, pa je koristila svaku priliku da vređa supruga - navedeno je u obrazloženju optužnice. 

O životu supružnika su svedočila i njihova deca, koja su navela da se otac uvek sklanjao kada bi majka počinjala svoj ritual.

- Nazivala ga je pogrdnim imenima i navodila da je prljavi homoseksualac. Omalovažavala ga je, tvrdeći da nije sposoban da nešto stvori. Otac je sve to trpeo, ali je u jednom trenutku psihički pukao - navela su deca tokom svedočenja.

Presedan u pravosuđu

Prilikom izlaganja optužnice javni tužilac je izjavio da je ovo prvi zabeleženi slučaj da je cipela poslužila kao oruđe za ubistvo, kao i da je miran i tih porodični čovek optužen za ubistvo.

.

Pročitajte još: